Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
«Кульова блискавка», яка оминула «Бермудський трикутник»

Нападник із чудовим гольовим чуттям

uk.wikipedia.org.

«Кульова блискавка», яка оминула «Бермудський трикутник»

У 1986–му про нього говорила не тільки Україна, не тільки Радянський Союз, не тільки Європа, а й уся планета. Ігор Бєланов (на фото)! Нападник із чудовим гольовим чуттям і надзвичайно високою швидкістю, якого у футбольному світі нарекли «Кульова блискавка» і якому авторитетний «France Football» вручив «Золотий м’яч»

У це важко повірити, але ще на початку 1985–го — одразу після переходу у київське «Динамо» — тренувальні навантаження для нападника були настільки виснажливими, що він хотів повернутися в одеський «Чорноморець». На щастя, Валерій Лобановський знайшов потрібні слова підтримки, адже бачив у ньому справжній діамант і дав йому шанс. Ігор Бєланов сповна ним скористався, зумівши оминути «Бермудський трикутник» — так охрестили дубль київського «Динамо», який похоронив не один талант…

 

 

А «Бермудським трикутником» називають трикутник на карті з вершинами на Бермудських островах, Пуерто–Рико і південній Флориді (США). Вважається, що в цих межах (на мапі) за незвичайних обставин зникають кораблі і літаки. Ще одна зона, яка має схожу репутацію, — «Море диявола» поблизу Японії.

Telegram Channel