Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Не той тепер волейбол  і гра ця не та…

Волинь-нова

Не той тепер волейбол і гра ця не та…

А дуже цікава, динамічна, навіть космічна! Бо скільки дуелей відбувається у польоті біля сітки, а які подачі крутезні, удари… Ех, як сказав один із переможців нинішнього туру, який віднайшов у гарбузі волейбольний м’яч — «Не те, що в часи молодості мого тата…» І я, Грицько Гарбуз, готовий підписатися під цими словами про свої змарновані літа молодії, бо замість скучної відбиванки надавав перевагу хокею, футболу, гандболу, баскетболу і навіть… піонерболу. А не тому «болу», як дехто хоче продовжити… ☺

До речі, сьогодні ми підбиваємо підсумки одразу за 2 тури, бо в розмові з нашими переможцями почули: «Так довго чекати, поки ви дасте відповідь, що вже забуваємо, на яке питання і які саме надсилали «есемески»…». Зауваження слушне — трохи скоротимо час. Але не «на наступний тиждень»: бо поки «Цікаву газету» доставлять у Сумську чи Херсонську області, то на Волині чи Тернопіллі «Гарбуза із секретом» мають шанс уже п’ять разів розгадати. Тому днів 14 часу треба дати на доставку–розв’язку, ще тиждень — на підготовку до друку. Тож не гаймо часу — поїхали!

«Гарбуз із секретом» – 40 (2019)

Сьогодні ми заховали предмет, який асоціюється з одним дуже цікавим заняттям. Хоча ще чверть століття тому воно мені видавалося доволі нудним. І цей предмет я використовував здебільшого для іншого, популярнішого захоплення…

Проте чверть століття тому в «Головній Раді» цього заняття знайшлася більшість, яка переписала «закони» для цього заняття дюжини осіб (або у випадку з його кровним братом — третини дюжини)… Переписала за «законами» китайського меншого брата. І повернула йому славу. Тепер я, бразильці, поляки, серби і кубинці вважають це діло дуже захопливим. І хоч раніше, щоб бути на коні під час нього, треба було здобути щонайменше половину від дев’яноста, а сьогодні вже — щонайменше на три десятки більше, проте заняття стало значно динамічнішим. І неймовірно сексуальним, коли ним займаються жінки.

Що за предмет ми заховали у гарбузі?

Лише четверо учасників зуміли розгадати, що це був «ВОЛЕЙБОЛЬНИЙ М’ЯЧ». Але переможців, за нашими правилами, має бути лише два. Тому знову вдалися до жеребкування, яке цього разу допоміг нам провести підприємець із Луцька Сергій Іскарєв.

З його надійної руки, яка торгує якісними рибою і курятиною, по 100 гривень призових дістануться учню 11–го класу НВК «ЗОШ №13–колегіум» міста Ковеля Волинської області Івану Куяві («Тепер, коли у волейбол грають за тенісним (пінг–понгівським) підрахунком — до 25 очок, він став неймовірно швидким і популярним видом спорту. Не те що в часи молодості мого тата (чи Грицька Гарбуза. — Г. Г. ☺), коли не за кожен точний удар нараховували очко» (від того «переходу подачі», коли рахунок 0:0 міг тривати по 10 хвилин, можна було заснути. — Г. Г.) і вчительці-пенсіонерці із села Провалівка Любарського району Житомирської області Лідії Костюк («Підказала інтуїція, а не інтернет. І як дочитала, що це заняття «неймовірно сексуальне, коли ним займаються жінки», то одразу подумала про пляжний волейбол і м’яч…»)

«Гарбуз із секретом» – 41 (2019)

Це прізвище 30 років тому знав кожен. Тому поради під час розгадування можете запитувати у всіх українців, кому за 40. Про цього чорноморського героя із прізвиськом, яке асоціюється з однією з форм електричного розряду, що іноді навіть видає шипіння. Він так «зашипів», що про нього почули і на берегах Дніпра, і Москви–ріки, і в гористому Леон де–лос–Альдамі, і в місті, де прославився пан Ейфель…

Проте цього могло б не статися, якби нашому герою не вдалося уникнути одних «островів», які в цьому колективі «поховали» не один талант.

Яку геометричну фігуру, що асоціюється з «островами», ми заховали у гарбузі?

Якщо в попередньому турі нам, щоб визначити ім’я переможця, довелося вдаватися до жеребкування, то тепер, на жаль, цього не знадобилося. Адже лише двоє учасників надіслали правильну відповідь зі словом «ТРИКУТНИК», за що й будуть винагороджені призовими стома гривнями.

Це – колишня вчителька математики із села Смідин Старовижівського району Волині Марія КнишКоли прочитала про «острови», які «поховали» не один талант, то одразу згадала про Бермудські острови і «Бермудський трикутник». Тобто, що заховали у гарбузі трикутник. А про кого ви на початку завдання писали, не сильно задумувалась. Ви ж запитували про геометричну фігуру, а не людину!», — усміхнулася Марія Денисівна) і голова Лобачівської сільської ради Горохівського району Святослав ЗабуськийА хто з людей, кому за 40, про Ігоря Бєланова не чув? «Кульовій блискавці» з України, як його називали за неймовірну швидкість, і вручили «Золотий м’яч» 1986 року?»).

Переможцям нагадуємо: щоб отримати по 100 гривень призових, треба надіслати на адресу редакції копії першої та другої сторінок свого паспорта, а також ідентифікаційного коду (номер телефону нашої бухгалтерії: (03322) 72-71-07).

Переможцям нагадуємо: щоб отримати по 100 гривень призових, треба надіслати на адресу редакції копії першої та другої сторінок свого паспорта, а також ідентифікаційного коду (номер телефону нашої бухгалтерії: (03322) 72-71-07).

Час оголошувати нове завдання.

«Гарбуз із секретом» — 45 (2019)

Лише цитати з нової книги жінки без табу, яка у нас проти ночі асоціюється зі сльозами і сміхом, радістю і печаллю, яка хоче і буде, бо з відкритим серцем і душею сміливо іде на Ви!

«… як каже моя компаньйонка Віка: «Світом рухає не економіка, а совість». Я завжди буду керуватися її точним визначенням — воно підходить до всього на світі. А в даному випадку я застосувала б цю теорію так: не треба ховати …..!  Добра з того прихованого не буде. Їх треба чесно вивішувати на загальний огляд — сміливо хай полощуться на вітрі, хай звучать упевнено, як марш, під яким весело крокувати світом, зазираючи на всі його кухні, зачерпуючи великою ложкою всі його джеми, ягідні йогурти, розламуючи всі його гарячі хліби, змащуючи їх холодним солодким чи солоним запашним і жовтим маслом, гаратаючи великими кухлями по столах, щоби швидше несли молоко, смородиновий йогурт, міцні пива й елі, щипаючи з придорожніх кущів усі його медові малини, вимазуючи щоки незнищенними соками їхніх полуниць… Від цих соковитих, принадних, збудливих, всепоглинаючих чесних …..  людина робиться радісна, світла, весела й утішена. Вона куштує світ на смак і сміється. Вона пам’ятає кожну пройдену світом вулицю на запах, на смак, кожну зустріч на сіль і соус, кожне прощання на вино й дим».

Що за слово в множині із 5 літер ми заховали у гарбузі?

Відповідь треба надіслати до 21 листопада тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 050-1354776 і 067-2829775 (наприклад: «Відро», «Три яблука», «Володимир Зеленський»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні в розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох.

А ще спеціальний приз — 150 гривень — отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну [email protected] найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

Нехай щастить!

Грицько ГАРБУЗ.

 

Це цікаво!

Ігор Бєланов із «Золотим м’ячем-1986».
Ігор Бєланов із «Золотим м’ячем-1986».

 «Кульова блискавка», яка оминула «Бермудський трикутник»

У 1986–му про нього говорила не тільки Україна, не тільки Радянський Союз, не тільки Європа, а й уся планета. Ігор Бєланов (на фото)! Нападник із чудовим гольовим чуттям і надзвичайно високою швидкістю, якого у футбольному світі нарекли «Кульова блискавка» і якому авторитетний «France Football» вручив «Золотий м’яч»

У це важко повірити, але ще на початку 1985–го — одразу після переходу у київське «Динамо» — тренувальні навантаження для нападника були настільки виснажливими, що він хотів повернутися в одеський «Чорноморець». На щастя, Валерій Лобановський знайшов потрібні слова підтримки, адже бачив у ньому справжній діамант і дав йому шанс. Ігор Бєланов сповна ним скористався, зумівши оминути «Бермудський трикутник» — так охрестили дубль київського «Динамо», який похоронив не один талант…

Ігор Бєланов сповна ним скористався, зумівши оминути «Бермудський трикутник» — так охрестили дубль київського «Динамо», який похоронив не один талант…

А «Бермудським трикутником» називають трикутник на карті з вершинами на Бермудських островах, Пуерто–Рико і південній Флориді (США). Вважається, що в цих межах (на мапі) за незвичайних обставин зникають кораблі і літаки. Ще одна зона, яка має схожу репутацію, – «Море диявола» поблизу Японії.

Ось це і є «Бермудський трикутник». Фото uk.wikipedia.org.
Ось це і є «Бермудський трикутник». Фото uk.wikipedia.org.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel