Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Прем’єр поміняв самокат на крутий літак від Януковича

Ось на цьому шикарному «Airbus A319CJ» ширяв у небі очільник українського Кабміну.

Фото znaj.ua.

Прем’єр поміняв самокат на крутий літак від Януковича

Керівник уряду Олексій Гончарук витратив на переліт до Лондона більше мільйона гривень!

Пане прем’єре, невже тепер час  для шику?
Пане прем’єре, невже тепер час для шику?

 

Пан Гончарук, який запам’ятався українцям тим, що пересувається приміщенням Кабінету Міністрів на самокаті, відкинув зайву скромність і не гребує чартерними літаками. Про це пише «Обозреватель». Нещодавно він злітав до столиці Британії підписати «документи», витративши лише на переліт понад мільйон гривень.

Прес-служба Гончарука за результатами візиту у Лондон сповістила: прем’єр підписав «папери» на загальну суму 900 млн євро. За ці гроші українська влада планує побудувати дороги. Що цікаво, соратники глави Кабміну жодного разу не вказали, що «документи» — це кредитні угоди. Простіше кажучи, ми взяли в борг ще близько мільярда доларів. Ну і плюс мільйон (вартість квартири!) на переліт.

А якби пан Гончарук полетів рейсовим бортом авіакомпанії МАУ, то дорога туди і назад коштувала б усього 4,1 тис. грн, а в бізнес–класі — 17,6 тис. грн.

А якби пан Гончарук полетів рейсовим бортом авіакомпанії МАУ, то дорога туди і назад коштувала б усього 4,1 тис. грн, а в бізнес–класі — 17,6 тис. грн.

Звозила урядовця на інший кінець Європи державна компанія «Україна», яка має у своєму розпорядженні три літаки. Гончарук ширяв у небі на шикарному «Airbus А319CJ», який у ЗМІ називали «літаком Януковича». У ньому є кабінет, спальне місце, особистий санвузол.

Що іще цікавіше, ні умов отримання кредиту, ні ставок, під які Україна взяла гроші, Кабінет Міністрів не оприлюднив. Зате мільйон із бюджету уже викинув. Виходить, що самокат Гончарука був усього лише ширмою. Бо у світі не тільки прем’єри, але і глави держав не гребують літати рейсовими бортами. Наприклад, президент Литви Даля Грібаускайте (з 2009 по 2019–й) у кінці минулого року прилетіла в Україну на звичайному рейсовому літаку. Та навіть Арсеній Яценюк, коли був прем’єром, літав рейсовим літаком аж за океан, у Нью–Йорк, причому за свої гроші.

Пане прем’єре, може економити треба не лише на вчителях, а й на собі?

Дарія КЛИЧ.

Telegram Channel