Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Феміда визначила покарання «чорним лісорубам»

От зловмисники!

Ілюстративне фото: 20 хвилин

Феміда визначила покарання «чорним лісорубам»

Районний суд своїм рішенням визнав винними фігурантів справи про незаконну порубку деревини цінної породи у Ківерцівському лісництві

Групу осіб безпосередньо за рубкою дубів виявили працівники державної лісової охорони та групи оперативного реагування у серпні цього року. На місці працювало 5 осіб. Проте затримали лише трьох, двоє втекли, покинувши і всі засоби злочину, і «колег». Затримані — жителі с. Берестяне Ківерцівського району. Їхній «колега–утікач», про якого розповіли самі затримані, родом із Рожища.

Затримані — жителі с. Берестяне Ківерцівського району. Їхній «колега–утікач», про якого розповіли самі затримані, родом із Рожища.

Лісопорушники встигли зрізати та розкряжувати лише одне дерево. Очевидно, що їхні плани були значно масштабніші. Це працівники лісової охорони визначили за спеціальними помітками на дубах, які крадії зазвичай залишають у лісі, готуючись до крадіжок у темний період доби. А також — за наявністю засобів та техніки, якими планувалося зрізати та вивозити деревину. Справу з вичерпною доказовою базою — в тому числі вилученими спецзасобами та технікою — було передано в поліцію.

Днями суд визнав винними «чорних лісорубів». Двом із порушників призначено покарання у вигляді 1 року умовного позбавлення волі, ще одному — 2 роки умовного засудження. Крім того, у повному обсязі відшкодовано завдані збитки у розмірі 20 тисяч гривень. Кошти вже надійшли у бюджет громади.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel