Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Ого! Комаровський розповів, скільки триватиме карантин

Справа не обійдеться кількома тижнями!

Pixabay

Ого! Комаровський розповів, скільки триватиме карантин

На думку відомого лікаря, в Україні його можна буде відмінити після того, як… 28 днів поспіль не буде нових заражень!

«Більшість епідеміологів сходяться на думці про те, що розслабитися можна буде тоді, коли протягом 28 днів поспіль у країні не буде виявлено нових випадків захворювання», — сказав Євген Комаровський. Водночас ситуація має стабілізуватися і в сусідніх країнах. Виходить, якщо дотримуватись таких приписів, то карантин може тривати місяцями…

Більшість епідеміологів сходяться на думці про те, що розслабитися можна буде тоді, коли протягом 28 днів поспіль у країні не буде виявлено нових випадків захворювання.

А що кажуть італійські епідеміологи, де новий вірус лютує найбільше у світі? Лікар П’єрлуїджі Лопалько теж вважає, що справа не обійдеться кількома тижнями. На його думку, обмежувальні заходи у світі через коронавірус можуть тривати до літа, а проведення таких масових дійств, як футбольні матчі на стадіонах, взагалі будуть заборонені до жовтня. Водночас він зазначив, що уповільнення поширення коронавірусу вже відбулося і незабаром можна буде побачити ще одне. П’єрлуїджі каже, що, розтягуючи епідемію в часі, «ми зможемо бути впевнені, що вилікуємо максимальну кількість людей».

Дай Бог!

Пряма мова

Євген КОМАРОВСЬКИЙ, лікар, про карантин по–українськи:

«Зараз кожен має робити все, що залежить особисто від нього: захищати своїх близьких, суворо дотримуватися гігієни, користуватися санітайзерами, не підходити до людей, самоізолюватися по змозі. Але загальне враження, що це слова в порожнечу. Коли виходиш на вулицю і бачиш божевільну кількість бабусь і дідусів, яким не сидиться вдома, то схоже на те, що вони вирішили нарешті полегшити роботу Пенсійного фонду».

Василина СМЕТАНА.

Telegram Channel