Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Оголошуємо війну молі

Фото uznayvse.ru.

Оголошуємо війну молі

Дрібні набридливі комахи — причина проблем для багатьох із нас. І ми мріємо їх позбутися. Однак зробити це складно

Здавалося б, таке мініатюрне створіння, а завдає стільки шкоди — псує одяг, елементи декору. Зазначимо, що процес життєдіяльності комахи проходить у кілька етапів: яйце, гусениця, лялечка і метелик. Останній і називається міллю, але оголошувати війну потрібно не йому, а гусеницям. Саме вони їдять усе підряд.

Тож як позбутися молі? Для цього використовують і народні, і сучасні магазинні засоби. Які з них кращі — важко сказати. Вибирайте самі.

Народні. Хорошим, а головне безпечним методом боротьби є звичайна лавандова олія. Змочіть нею шматок вати, покладіть його у шафу з вовняними речами. Влітку можна зібрати квіти лаванди, висушити і розкласти між одягом, запакувавши перед цим їх у мішечок із тканини.

Оцет. Якщо кілька ложок його розігрієте на сковороді і поставите посуд із ним у шафу на 15 хвилин, їдкий запах уб’є комах.

Кавказька ромашка. Посушіть її і розітріть. Покладіть порошок у шафу. Його запах відлякуватиме міль.

Листя суниці, апельсинові шкірки, чорний перець. Їхнього аромату метелики теж бояться.

Магазинні засоби. Найпоширенішими є таблетки від молі. У їхньому складі — нафталін і кафтора. Тому, незважаючи на ефективність, вони можуть зашкодити здоров’ю.

Антиміль. Ці таблетки теж досить дієві. Необхідно розкласти у шафі хоча б по 4. Однак слід знати, що вони ефективні лише 14 днів. Після цього їх варто замінити.

Молемор, Москітон. Про шкідника можете забути на пів року, якщо покладете в гардероб по таблетці цих засобів.

Спрей «Капкан». Він теж успішно бореться із міллю.

Усі вищезазначені засоби безпечні для здоров’я, не мають неприємного запаху. Однак використовувати їх у дитячих кімнатах не радимо.

Telegram Channel