Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ну що за свято —  без салату?! Наші рецепти

Фото wall.alphacoders.com.

Ну що за свято — без салату?! Наші рецепти

Більше того — господині намагаються приготувати декілька цих закусок, які по праву вважаються окрасою столу. А ще ж кожній хочеться здивувати гостей чи хоча б рідних якоюсь новинкою. Тож напередодні Зелених свят пропонуємо добірку яскравих і смачних салатів

«Леді»

 

 Інгредієнти: 300 г курячого філе, 150 г огірків, пів банки консервованого горошку, 150 г сметани, пучок кропу, сіль до смаку.

Приготування. Куряче філе зварити з улюбленими спеціями до готовності, остудити, порізати середніми кубиками. Так само покраяти огірки, кріп дрібно посікти. Зсипати ці інгредієнти в салатник, додати горошок, сметану, посолити і вимішати.

Овочевий із тунцем

 

 Інгредієнти: пучок салатного листя, 2–3 огірки, 2–3 помідори, 3 варені яйця, 200 г консервованого тунця шматочками, оливкова олія, зерниста гірчиця, сіль, мелений перець.

Приготування. Салатне листя замочити у воді на 15 хвилин. Промити, викласти на друшляк, щоб обтекло, і порвати руками, встеляючи дно пласкої тарілки. Овочі та яйця порізати шматочками середньої величини, акуратно змішати й викласти на салатне листя. Зверху шматочки тунця. Присолити і посипати перцем, полити заправкою з оливкової олії, змішаної з діжонською гірчицею.

«Єгипетська піраміда»

 

 Інгредієнти: 1 баночка печінки тріски (200–230 г), 2 варені картоплини, 3 солоні огірки, 2 кислуваті яблука, 2 яйця, 100 г твердого сиру, сіль, мелений чорний перець.

Приготування. За радянських часів печінка тріски була делікатесом нарівні з червоною рибою та ікрою. Тепер із цим жодних проблем, тож чому б не побалувати себе цією смакотою принаймні на свято? Салат викладаємо пластами у такій послідовності: 1–й — печінка тріски (майонезом поливати не треба, вона і так соковита); 2–й — картопля (потерти на крупній тертці, трохи присолити, присипати перцем і зробити майонезну сітку); 3–й — солоні огірки (нарізати дрібними кубиками) з майонезною сіткою; 4–й — яблука (потерти на крупній тертці) з майонезною сіткою; 5–й — яйця, нарізані кубиками і политі майонезом; 6–й — потертий на дрібну тертку твердий сир. Сиру можна взяти більше й обсипати ним усю «піраміду». Салату необхідно постояти, щоб просочитися.

До речі. Якщо хочете зробити страву менш калорійною, то промащуйте її лише між двома шарами — робіть майонезну сіточку на картоплі і на яйцях, інші продукти досить соковиті.

Салатний торт «Чародійка»

 

 Інгредієнти: 200 г крабових паличок, 1 банка консервованої кукурудзи, 350 г маринованих печериць, 1,5 скл. вареного рису, 5 яєць, 3 курячі стегенця, 1 банка ананасів (порізаних кубиками), сметана, майонез — до смаку.

Приготування. Курячі стегенця і яйця відварити й охолодити. М’ясо відділити від кісток і покраяти. Крабові палички і гриби дрібно нарізати довільними шматочками. Кожен інгредієнт змішати зі сметаною чи майонезом (або їх сумішшю) й укласти пластами в салатницю, прикрасити натертими на дрібній тертці яйцями і кубиками ананаса. Поставити в холодильник на кілька годин.

«Венеція»

 

 Інгредієнти: 150 г варено–копченої ковбаси, 200 г твердого сиру, 200 г моркви по–корейськи, 1 банка консервованої кукурудзи, 2 середні огірки, майонез для заправки.

Приготування. Цей салат обов’язково припаде до вподоби всім, хто цінує яскраві смаки і любить гостреньке. У ньому вдало переплітаються солодкість кукурудзи, аромат копченого м’яса і вишукана нотка корейської моркви. Таку страву можна і на вечерю приготувати, і на святковий стіл подати. Огірки, сир і шинку нарізати соломкою, викласти в миску або салатник. Додати до них моркву й кукурудзу, попередньо зцідивши з неї рідину. Всі інгредієнти ретельно перемішати, заправити майонезом, за потреби досолити й поперчити. Якщо полюбляєте гостріший смак, додайте в заправку розтертий зубок часнику.

«Конвалії»

 

 Інгредієнти: 180 г шинки, 2 свіжі огірки, 2 варені картоплини, 4 яйця, 50 г чорносливу, 20 г волоських горіхів, 200 мл майонезу, листя цибулі–порею, невеликий пучок кропу.

Приготування. Цей дуже вишуканий салат відразу притягує до себе погляди гостей. А приготувати його під силу навіть кулінарам–початківцям…

Половину огірка нарізати тонкими, майже прозорими кружечками і відкласти для декору. Решту огірків і шинку покраяти соломкою. Бульбу відварити, почистити і натерти на крупній тертці. Чорнослив залити окропом, промити і дрібно посікти. Волоські горіхи підсушити на пательні чи в духовці, висипати на рушник, загорнути й потовкти качалкою. Варені яйця почистити й розділити на білки і жовтки. З білків за допомогою фігурного ножа–ролика вирізати квіти конвалії, залишки натерти на крупній тертці, а жовтки — окремо на дрібній. Викласти салат на тарілку пластами: шинка, майонез, огірки, майонез, терта картопля, майонез, чорнослив, волоські горіхи, майонез і яєчний білок. Змастити майонезом верх і боки салату, посипати тертим жовтком і розташувати з боків кружальця огірків унапуск. З цибулі–порею сформувати листочки конвалій, з гілочок кропу без листя — стебла, уздовж яких викласти приготовані з білка квіти.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel