Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Чому прихильники Зеленського не йдуть у його партію?

Чи бачили б ми президентом «Голобородька» без покровительства олігарха Ігоря Коломойського та його телеканалу «1+1»?

Фотоколаж із сайту dumskaya.net.

Чому прихильники Зеленського не йдуть у його партію?

Найрезонансніші події в Україні та світі очима наших журналістів

До складу «Слуг народу» входить… лише тисяча людей

Фактично ця політична сила є віртуальною, існує лише в голові виборців, і люди насправді голосують за Володимира Зеленського

 

Про кількість членів у партії повідомила її голова, заступниця голови фракції «СН» у Верховній Раді Олена Шуляк. «У мене є інформація, що на сьогодні в нас близько 1000 партійців… Це ті, хто є членом партії», — здивувала вона. Політикиня додала, що «не всі місцеві депутати є членами партії, не всі народні депутати є членами партії, не всі голови громад є членами партії, але треба розібратися, скільки цих людей, хто бажав/не бажав ще вступати».

Вражає, наскільки мало українців готові стати членами партії такого популярного політика, як Володимир Зеленський. Можливо, відчувають, що це — тимчасовий проєкт, який живе доти, поки «живе» рейтинг його очільника? До речі, партія «Батьківщина» лиш одних осередків в Україні має майже стільки ж, як «слуги» членів, — близько 700.

 

Папа Римський Франциск попросив вибачення у православних

Він також планує приїхати в Україну

Папа, який не боїться вимовляти слово «вибачте».
Папа, який не боїться вимовляти слово «вибачте».

 Понтифік попросив пробачення у Бога і православних людей за помилки, здійснені багатьма католиками. Про це Франциск заявив під час зустрічі з предстоятелем Елладської православної церкви Ієронімом II під час візиту до Греції. Водночас Папа згадав про апостольське коріння, яке об’єднує католиків і православних. «Воно приховане під землею і нерідко забуте, але воно є, і на ньому все тримається… Із соромом визнаю — щодо католицької церкви, — що дії та рішення, які трохи або зовсім нічого спільного не мають з Ісусом і з Євангелієм, продиктовані насамперед жагою до прибутку та влади, послабили наше спілкування. І сьогодні тут я відчуваю потребу попросити вибачення у Бога і братів за помилки, здійснені багатьма католиками, — сказав Франциск. — Давайте не побоюватися один одного, а допомагати один одному поклонятися Богу і служити ближньому».

Зазначимо, що глава Української греко–католицької церкви, блаженніший Святослав Шевчук заявив, що понтифік може найближчим часом відвідати Україну. «Це дуже потужний сигнал підтримки нашого народу і нашої держави», — наголосив він.

 

На Рівненщині школяр цькував учительку: судили його матір

Жінка частково визнала провину сина

Маму учня ліцею в селі Вичівка Рівненської області судили через те, що він у соцмережі Instagram влаштував булінг учительці. Школяр опублікував відео та писав образи на її адресу, «внаслідок чого могла бути заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілої». Про це йдеться у постанові Зарічненського районного суду.

У матеріалах не уточнюється, яке саме відео поширив хлопчик. Однак він попросив вибачення у вчительки. Але оскільки конфліктна ситуація сталася у травні, а матеріали справи надійшли до суду аж у листопаді, то на маму хулігана не наклали ніякого стягнення (у справах про булінг найчастіше йдеться про штраф 850 грн та судовий збір 454 грн), адже минули 3 місяці, коли можна відкривати провадження у таких ситуаціях. Справу закрили.

 

Смерть 6-річної дівчинки: суд виніс вирок 13-літньому вбивці

На Харківщині за вбивство 6–річної Мирослави Третяк на три роки до спеціальної навчально–виховної установи для дітей і підлітків на соціальну реабілітацію направили Богдана Федя

Убивця живе без батька, з матір’ю, яка п’є, та старшою сестрою. Він часто бився з іншими дітьми та вбивав тварин.  Але ніхто на хлопця не міг знайти управи…
Убивця живе без батька, з матір’ю, яка п’є, та старшою сестрою. Він часто бився з іншими дітьми та вбивав тварин. Але ніхто на хлопця не міг знайти управи…

 У зв’язку з тим, що хлопець не досяг віку кримінальної відповідальності, згідно з вимогами законів України, до нього можливо застосувати лише такі заходи виховного характеру. Три роки в спецустанові — максимально можливе «покарання» у цій ситуації. Також суд постановив стягнути з матері підлітка 7 тисяч гривень (фактично компенсація за поховання дитини).

Однак сім’я Мирослави у своєму клопотанні заявила, що до моторошного злочину, зокрема, призвела бездіяльність влади. Відтак вони хотіли отримати моральну компенсацію від держави — 100 мільйонів гривень, але суд не пішов на це. «Суд вважає, що ми не довели бездіяльність держорганів, які ігнорували сигнали і не звертали увагу на поведінку підлітка», — розповів адвокат Артем Донець. За його словами, родина подаватиме апеляційну скаргу.

 

Чоловік підставив для щеплення від коронавірусу… силіконову руку

Лікар помітив фальшиву кінцівку, і тепер на хитруна чекає суд

В Італії 50–річний чоловік прийшов до пункту вакцинації від ковіду із силіконовою рукою. Таким хитрим способом він хотів отримати сертифікат про вакцинацію. Це сталося через тиждень після того, як Італія оголосила про заборону невакцинованим людям брати участь у ряді соціальних, культурних і спортивних заходів.

…Спершу медпрацівник не помітив нічого дивного, оскільки силікон був схожий на справжню шкіру. Але уважно роздивившись і доторкнувшись до руки, медик попросив чоловіка зняти сорочку. Коли лікар викрив обманщика, той запропонував йому «домовитись». Але медик виявився принциповим — повідомив «куди треба», і тепер антивакцинатора судитимуть.

Реклама Google

Читайте також: Підгайцівська громада підсилилась двома поліцейськими офіцерами.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel