Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Дивився. Захопило. А потім подумав,  що краще б не дивився… (Розумна вікторина)

Страшно, бо ти ніби сам стаєш 457 учасником «Гри в кальмара» на виживання...

Фото із сайту segodnya.ua.

Дивився. Захопило. А потім подумав, що краще б не дивився… (Розумна вікторина)

Надто жорстокий. Але оскільки світ у захопленні від цього видива — значить, кудись не туди котиться цей світ… Або котиться у щось жахливе. Чи ми вже застарі під цими зорями…

Це я переповідаю емоції від фільму, який мене наштовхнув на запитання, що виявилось для вас не просто міцним горішком, а горішищем. Але насамперед, за правилами, маю його повторити.

«Гарбуз із секретом» – 45 (2021)

З цього ряду – 0/ 1/ 2/ 3/ 3/ 4/ 5/ 6/ 6/ 7/ 8/ 9 — маєте забрати три зайві цифри, щоб утворилися «три трійки чисел», які приведуть вас до тварини, з якої готують дуже смачні супи і салати. Кажуть, вельми корисні для чоловіків. Недарма ж при згадці цієї тварини проводять паралель із самим сином Зевса… А ще ці «три трійки чисел» можуть привести вас в одну яскраву країну, яка в цьому тисячолітті наробила галасу у футбольному світі. Та й самі «три трійки чисел», які потрапили в «машину часу», – на слуху від Америки до України. А персонаж, який їх поєднав і роз’єднав, асоціюється в нас зі Святославом Вакарчуком, Олегом Скрипкою, Іваном Леньо і Сергієм Танчинцем.

Фото якої тварини знаходиться у гарбузі?

Богу дякуючи, знайшовся один розумник, який зумів таки розкусити отой горішище і врятував честь знавців нашого конкурсу. Бо я вже хотів писати: «Агов, Ольго Сидорук! Віто Бобко! Тетяно Репетило! Андрію Куяво! Людмило Собіпан!.. Куди це ви пропали зі своїми правильними відповідями?»

«Гра в кальмара» з Південної Кореї у 2021–му став лідером переглядів на одній із найпотужніших у світі кінематографічних інтернет–платформ — Netflix.

Саме ковельчанин–волинянин Андрій Куява зі списку суперзнавців і надіслав єдину правильну відповідь на наш конкурс — слово «Кальмар». А дійшов він до нього завдяки серіалу, від якого цьогоріч балдіє світ. «Гра в кальмара» (на фото) з Південної Кореї у 2021–му став лідером переглядів на одній із найпотужніших у світі кінематографічних інтернет–платформ — Netflix. У цій стрічці 456 гравців, яким у житті вкрай необхідні гроші, бо залізли в борги, борються за кошти в конкурсах, які нагадують дитячі забавки. Переможець у грі має бути один, а ціна поразки — смерть. Кожному із 456 гравців присуджено іменний номер (у нашому запитанні йдеться про № 456, № 067 і № 218), а веде змагання Фронтмен (так називають у своїх гуртах і Вакарчука, і Скрипку, і Леньо, і Танчинця). Далі розповідати нічого не буду: якщо маєте міцні нерви — дивіться. Лише додам, що стародавні греки у своїх міфах називали кальмарів гідрами і саме кальмара–гідру переміг у двобої Геракл — син Зевса…

Тож голосне «Віват чемпіону!» Андрієві Куяві, а також 1 бал в турнірну таблицю і плюс 200 гривень призових. Круть!

А нам час шукати нових крутеликів–розумеликів.

Читайте також: Коли Жозефіна застукала чоловіка з іншою, він… (Розумна вікторина).

«Гарбуз із секретом» — 49 (2021)

Особливий метелик, мавпа — не пінгвін, пташка, цигарка, церква, чародій у множині, «пивна книга», річ «для обіду», робота Бриля, твір Павла Грабовського… Слова виводять на одне заняття і його знамениту річ.

Фото кого зі всесвітньо відомих українців ми сьогодні заховали?

Слово–відповідь треба надіслати до 18 грудня тільки у вигляді телефонного sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «Дерево», «Три ведмеді», «Світлана Орловська»), але обов’язково вказати після слова–відповіді у дужках ще й своє ім’я і прізвище (наприклад: «М’яч» (Максим Мохнюк)».

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох. А ще спеціальний приз — 150 гривень — отримає той, хто в листі на поштову адресу (43025, м. Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав відповідь.

До речі, а «Цікаву газету на вихідні» на 2022 рік вже передплатили? Хто випише її разом із газетою «Волинь–нова», матиме шанс ЩОТИЖНЯ боротись за ТИСЯЧУ гривень. Поспішайте!

Грицько ГАРБУЗ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel