Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Колишній полонений «з яблуком» попросив не говорити біля нього російською

Після 11 місяців перебування в неволі Максим Колесников втратив понад 32 кілограми ваги і виглядав дуже змученим. Втім, зараз воїн змінився до невпізнаваності і повернувся на службу.

Фотоколаж із сайту 24tv.ua.

Колишній полонений «з яблуком» попросив не говорити біля нього російською

Однак після цього його звинуватили у… розколі суспільства через мовне питання

Український воїн Максим Колесников, фото якого з яблуком після 11-місячного полону розлетілося мережею (тоді він сказав: «Аж страшно їсти яблуко, оскільки не їв чогось подібного рік»), опублікував допис, у якому попросив не використовувати біля нього російську мову. «Я був у полоні, російська мене тригерить, буду вам вдячний за спілкування українською, дякую. Поки що вистачає сил на отакий спіч, але хочеться закричати: «Люди, бл*ть, що з вами?! Це Київ, а не пітєр», – написав військовий.

На допис українського захисника відреагувало чимало людей, зокрема й співзасновник маркетингового агентства Tabasco Олександр Смірнов, який російською мовою звинуватив військового в розколі українського суспільства через мовне питання. «Не можна вказувати іншим людям, як до тебе звертатися», – зазначив бізнесмен.

«Можу підписати петицію, щоб вас, як лінгвоінваліда, випустили з України, не чекаючи кінця війни», – звернувся Кіпіані до захисника російської мови.

На слова Смірнова жорстко відповів український журналіст та історик Вахтанг Кіпіані, який зараз перебуває в лавах ЗСУ. «Можу підписати петицію, щоб вас, як лінгвоінваліда, випустили з України, не чекаючи кінця війни», – звернувся Кіпіані до захисника російської мови.

Крім того, військовий пригрозив Смірнову «особистою зустріччю після демобілізації» та порадив «дивитися по сторонах».

Справді, після невеликого затишшя російськомовні в Україні знову підняли голову і активно використовують у публічних місцях свій «язик». Давайте відсіч, як Максим Колесников!

Читайте також: Торби з мільйонами євро, золоті злитки, суперові авто і навіть автомат Калашникова...

Реклама Google

Telegram Channel