Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
На фронті загинув 18-річний захисник, який пішов на фронт потай від батьків

«18 років – вік, щоб жити, любити і творити. Назавжди у серцях. Вічна слава Герою!» – написав у фейсбуці викладач Дмитра.

Фотоколаж із сайту vn.20minut.ua.

На фронті загинув 18-річний захисник, який пішов на фронт потай від батьків

Його тато воював на сусідній позиції і навіть не знав про це

У Вінниці попрощалися з 18-річним героєм Дмитром Яременком. Хлопець загинув на фронті від мінометного обстрілу. Студент-другокурсник факультету журналістики потай від батьків пішов воювати. «Юний, найкращий, сильний, патріотичний хлопець виявив бажання служити в полку «Азов», це була його мрія, бо він із Маріуполя», – розповіла ТСН ректорка Вінницького педагогічного університету Наталія Лазаренко.

Дмитро кілька місяців жив в окупованому Маріуполі, зрештою родині вдалося виїхати до Вінниці. Там хлопець вступив до університету. Рік навчався на стаціонарі і увесь час марив рідним містом, кажуть друзі.
Ще одна його мрія – полк «Азов». Дмитро навіть на заняття ходив із шевроном ЗСУ та українським прапором на плечі. «Він був справжнім патріотом. Це його основна риса, він із дитинства завжди про це казав, він це доводив», – каже однокласник Дмитра Владислав.

В університеті хлопець почав цікавитися документалістикою, аби зняти фільм про рідне місто. «Це був би прекрасний режисер, документаліст. Його вабили роботи Іллєнка, і він хотів після журналістських студій у нас вступити далі до університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого, це була його мрія», – каже доцентка педагогічного університету Ірина Зелененька.

На другому курсі навчання Дмитро потайки від батьків перевівся на індивідуальне навчання і пішов добровольцем на фронт. Навіть в окопі продовжував учитись. Його тато теж військовий, їхні позиції були поряд, але про те, що син теж воює, батько дізнався вже після кількох ротацій.

«Не можна благословити на війну, я не міг. Просто сказав: «Синочку, бережи себе, бо наше життя це заради тебе. Я взагалі казав, що я пішов в армію, щоб ви не йшли», – не може стримати сліз батько хлопця Валерій Яременко.

Юнак воював у складі полку «Азов», про який так мріяв. 18-річного Дмитра поховали на Алеї слави, він так і не встиг побачити вільний Маріуполь і зняти фільм про нього.

Читайте також: Від квадроцикла до зенітки: лучанин з позивним «Ха-Ха» отримав відзнаку від Залужного.

Реклама Google

Telegram Channel