Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Що сьогодні заховали журнаілсти на Волині?

Б’ємо по кривавому путіну і гранатобузом!

Фотоколаж із сайту volyn.com.ua.

Що сьогодні заховали журнаілсти на Волині?

Друзі, принцип нашої інтелектуальної вікторини нагадує «чорний ящик» із популярної гри «Що? Де? Коли?»

Тільки предмет чи зображення людини ми ховаємо в гарбуз (від початку повномасштабного вторгнення нелюдів-москалів наш добрий-предобрий гарбуз перетворився на грізний гранатобуз).

Пропонуємо і вам приєднатися до нашого конкурсу. Переконані: вам сподобається!

Якщо слово – зброя, то есперанто – суперзброя!

Переконаний, після оголошення відповідей на сьогоднішні запитання більшість учасників конкурсу постукають себе по лобі, промовляючи: «Ех, Семене Семеновичу...». Бо нічого надскладного  у завданнях  справді  не було.

Але оскільки ми добряче вже відстали з відповідями у нашому конкурсі, то не будемо марно витрачати дорогоцінного часу, а трохи надолужимо згаяне.

«Гранатобуз із секретом» – 38 (2023)

Із запропонованих нами 6 висловів заберіть два зайві, оскільки чотири з них характеризують основу основ «філософії», про яку ми часто чули з фільмів: «Добре тому ковалеві, що на обидві руки кує!», «Або пан або пропав», «З великої хмари малий дощ», «Крапля довбає камінь не силою, а частим падінням», «Зараз або ніколи!», «Гора мишу вродила».

Частина назви цієї «філософії» асоціюється і з нашою країною. Саме фото дуже відомої цієї «синьо-жовтої асоціації» ми і заховали.

Що зображено на світлині, яку ми заховали?

Це запитання виявилося одним із найскладніших у конкурсі. Хоча насправді ви багато разів у фільмах та книжках чули і читали про «американську мрію» – поширену у США доктрину, за якою кожному американцеві відкрита можливість досягти успіху – і навіть бути обраним президентом країни – завдяки таким особистим рисам, як працелюбність, мужність, наполегливість та рішучість. А в гранатобузі ми заховали світлину, де зображена українська гордість – літак «Мрія», який, на жаль, залишиться поки що лише на світлинах, адже його знищили під час наступу на Київщину торік російські загарбники.  

«Гранатобуз із секретом» – 39 (2023)

Цей предмет є в багатьох удома, але, звісно, далеко не у всіх.

Асоціативний ряд із ним:  Дід Мороз, не Снігова Королева, Козак Мамай, не Катерина ІІ, Йосип Сталін, не Вінстон Черчилль, Ясь – не Йванко, більше довга, ніж широка, ще й зимова й сметанкова ця подруга «павича», посестра сполучника і ворог «їжачка»...

«Американська мрія» – поширена в США доктрина, за якою кожному американцеві відкрита можливість досягти успіху – і навіть бути обраним президентом країни – завдяки таким особистим рисам, як працелюбність, мужність, наполегливість та рішучість.

Що за предмет знаходиться у гранатобузі?

Відповідь: «Пінка для гоління». А тепер повертайтеся назад до запитання – і шукайте, де дали маху.

«Гранатобуз із секретом» – 40 (2023)

Сьогодні ми заховали назву особливої «зброї», частини імен і прізвища творця якого означають і століття, і людину певного роду, і популярну настільну гру, і скорочене звертання до однієї пані, і прийменник для «голосування», і глухий звук, і відому біблійну особу...

До речі, рік винаходу цієї «зброї» легко можна скласти у три вісімки.

Асоціації з винаходом: надія, нейтралітет, рівноправ’я, дружба, порозуміння, бесіда, «дзеркалка» частини символу української політсили, «28», Польща, навіть язик...

Яке слово ми написали на листку?

1887-го року єврейський лікар-поліглот із польського Білостока Людвік Лазар Заменгоф опублікував підручник із «Міжнародної мови», за якою швидко закріпилася назва «есперанто», адже вона стала найпоширенішою і найзрозумілішою для більшості. Оце і є захована нами «особлива «зброя», адже всі з дитинства знають, яку в собі силу несе одне слово. А тут – ціла ж мова!

Хто з наших читачів дав правильні відповіді на запитання 38-го туру – «літак «Мрія», 39-го – «пінка для гоління» і 40-го – «есперанто», а також яке становище лідерів у вікторині «Гранатобуз із секретом» після 40 турів – читайте на сайті volyn.com.ua і фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу).

А нам час задавати нове завдання.

«Гранатобуз із секретом» – 43 (2023)

Сьогодні в гранатобузі ми заховали тост. Його кілька разів в одному з популярних фільмів промовляє головний герой – суперзірка світового кінематографа. Асоціації з актором: українське коріння; аерофобія; «Санта-Барбара»; тезка винахідника та імператора; квашена капуста...

Асоціації із тостом: «проти»; популярна назва кафе; 0,5; заперечення; займенник; прислівник; «заборонений плід»; спрага; синонім до «пропонувати»...

Що за тост ми написали у гранатобузі?

Відповідь треба надіслати до 7 грудня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина)).                                                                                        

Приємних вам пошуків без повітряних тривог! І не забудьте запропонувати своїм поштарям: «Хочу передплатити «Цікаву газету на вихідні»!»

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також: «Мамо, пофарбуйте волосся!». Колонка головного редактора «Волині».

Реклама Google

Telegram Channel