Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Хочеться шоколаду – налягайте на... гарбуз

Плоди-чемпіони важать понад тонну. Однак чим більший гарбуз, тим більш волокнистий його м’якуш, тому для споживання варто вибирати овочі невеликого або середнього розміру.

Фото із сайту twitter.com.

Хочеться шоколаду – налягайте на... гарбуз

Кажуть, цей овоч, багатий на яблучну кислоту, глюкозу, фруктозу та сахарозу, цілком здатен замінити солодощі. Це лише один із фактів, чому важливо включити гарбуз у свій раціон

Справді, він вирізняється серед інших «родичів» не лише яскравістю, а й розмаїттям смаків, адже неперевершений і запечений, і у вигляді крем-супів, і в поєднанні з м’ясом, і в десертах... Тож якщо у вашому меню ще немає страв із гарбуза, дізнайтеся, за що його варто любити і які корисні властивості йому притаманні.

- У гарбузі міститься безліч вітамінів, зокрема В, А, Е, С, РР. А ще – такі рідкісні вітаміни, як Т і К − їх практично не знайдеш в інших овочах і фруктах. Завдяки вмісту вітамінів А і Е, що допомагають боротися з ознаками старіння, гарбуз є своєрідним «еліксиром молодості». А вміст вітаміну Т, який допомагає організму засвоювати важку їжу, робить його прекрасним гарніром.

- Бета-каротину в гарбузі в кілька разів більше, ніж у моркві, а він, як відомо, дуже корисний для очей.

- Він містить яблучну кислоту, глюкозу, фруктозу, сахарозу, які чудово живлять організм і можуть навіть замінити йому солодощі. Тому, якщо заманулося шоколаду, налягайте на гарбуз.

- Завдяки рекордному серед овочів вмісту заліза гарбуз може допомогти і в боротьбі з анемією. Є в ньому також кальцій, потрібний для кісток і м'язів, калій, який підтримує роботу серця, магній, необхідний для нервової системи, мідь, фосфор та інші речовини. Тож цей овоч є відмінним профілактичним засобом захворювань серцево-судинної системи. Їсти його слід при малокрів'ї, атеросклерозі, гіпертонії. А гарбузовий сік є натуральним снодійним засобом і прекрасним антиоксидантом.

Гарбузове насіння – один із найкращих засобів проти глистів.

- Клітковина сприяє поліпшенню травлення, очищає кишечник. Гарбуз належить до низькокалорійних продуктів, а значить, прекрасно підходить для дієтичного харчування всім охочим схуднути. У ньому всього 22–25 кілокалорій на 100 г, і він їстівний у будь-якому вигляді. Регулярне вживання гарбуза покращує обмінні процеси в організмі − він є основним помічником у прискоренні метаболізму.

- Гарбузове насіння – один із найкращих засобів проти глистів. А також його рекомендують вживати вагітним у період токсикозу − воно зменшує неприємні відчуття і нудоту, а також насичує організм калієм.

- Чоловікам варто звернути увагу на корисні властивості гарбуза, бо солі цинку, які в ньому містяться, позитивно впливають на потенцію і сексуальну активність.

- Гарбуз має жовчогінну та сечогінну дію. Особливо добре від набряків допомагає гарбуз у сирому вигляді.

Читайте також: Найкращі рецепти страв із гарбуза.

Реклама Google

Telegram Channel