Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Із серця 4-річної українки дістали уламок російської міни

Під час операції ми використали неодимові магніти (складаються зі сплаву неодиму, бору і заліза) для того, щоб із м'яких тканин забрати уламки.

Фото із сайту apostrophe.ua.

Із серця 4-річної українки дістали уламок російської міни

У Херсоні під ворожий обстріл потрапила маленька дівчинка. Завдані терористами травми могли коштувати життя, проте лікарі врятували крихітку

Російська армія 19 листопада обстріляла Херсон із реактивної артилерії. Снаряди влучили у багатоповерховий будинок. Поранення отримали п’ятеро людей, зокрема дитина. Дівчинка перебувала в реанімації. У неї діагностували мінно-вибухову і закриту черепно-мозкову травму, множинні осколкові поранення, проникаюче поранення грудної порожнини, загальну контузію та контузію легень. Згодом дитину транспортували до столиці.

Як з’ясувалося, уламок російської міни поцілив у серце 4-річної дівчинки. Вона дивом залишилася жива – її прооперували в ДУ «Інститут серця МОЗ України». Відео з операційної оприлюднив генеральний директор ДУ «Інститут серця МОЗ України», кардіохірург Борис Тодуров.

Дівчинка маленька з Херсона потрапила під мінометний обстріл російської армії. Ще один випадок, який підтверджує геноцид росії в Україні.

«Уламок російської міни в серці української дитини. Дівчинка маленька з Херсона, яка потрапила під мінометний обстріл російської армії. Ще один випадок, який підтверджує геноцид росії в Україні. Навіть такі маленькі діти потрапляють під російські міни. Кожного дня сьогодні Херсон під обстрілами і пацієнтів доставляють до нас, коли йдеться про поранення серця», — сказав лікар.

Тодуров розповів, що операція відбулася 22 листопада і тривала більше години.

«Стан дитини задовільний. Її вже перевели з реанімації в загальну палату. У дівчинки ще є ураження на нозі, бо під час обстрілу у неї влучило декілька уламків. Уламок із серця ми забрали, ніжка потроху загоюється – операцію робити не потрібно. Там рвана рана, і вона заживає. Поки що з дитиною все добре, – прокоментував медик. – Під час операції ми використали неодимові магніти (складаються зі сплаву неодиму, бору і заліза) для того, щоб із м'яких тканин забрати уламки – так менш травматично».

Цю методику видалення уламків у Інституті серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова називають інноваційною. За допомогою магнітів уже врятували життя 96 військових.

За матеріалами ДУ «Інститут серця МОЗ України», видань «Українська правда», ТСН.

Читайте також: Народила двійнят прямо у салоні «швидкої».

Реклама Google
 

Telegram Channel