Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Ще одне визнання аматорів сцени із Видерти на Волині

«Криниця» – переможець різноманітних фестивалів і конкурсів.

Фото з архіву фольклорного колективу з Видерти.

Ще одне визнання аматорів сцени із Видерти на Волині

Фольклорний колектив із цього села, що на Камінь-Каширщині, став лауреатом районної премії імені В. М. Кмецинського

Нагорода – щорічна. Її присуджують за вагомий внесок у вивчення, збереження та популяризацію культурної спадщини. Рішення про присвоєння премії народному аматорському фольклорному колективу «Криниця» одноголосно ухвалили депутати Камінь-Каширської районної ради 7 грудня під час роботи сесії.

Колектив, про який наша газета не раз розповідала, уже давно став, як мовиться, своїм на сценах обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів. Зокрема, демонстрував  самобутню творчість  у місті Києві, ставши учасником телепрограми «Фольк-music». «Криниця» – переможець різноманітних фестивалів і конкурсів, лауреат премій у галузі літератури, культури та мистецтва.

Дякуємо нашому захиснику та його захисниці-доньці за мужність і патріотизм. Зичимо якнайшвидше повернутися додому з Перемогою!

«Такі нагороди – це своєрідний стимул для розвитку краєзнавчого руху в районі та нових творчих пошуків. Дякуємо за вашу автентичну пісенну працю, яка підтримує переможний народний дух», – зазначається в повідомленні про присудження премії на сайті Камінь-Каширської районної військової адміністрації.

Довідка «Волині»:

Василь Кмецинський народився в м. Дунаївці на Хмельниччині. Після закінчення Чернівецького державного університету в 1952 році приїхав на роботу в Камінь-Каширське педагогічне училище. Згодом працював інспектором районного відділу народної освіти, вчителем місцевої школи. Талановитого педагога зацікавила багатогранна історія Поліського краю, його народні традиції. Разом із послідовниками він збирав речі і матеріали для музею. Саме Василь Кмецинcький – перший директор на громадських засадах музею, відкритого в 1980 році.

Реклама Google

Telegram Channel