Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Скоро Різдво: пропонуємо приготувати смакоту в рукаві

Спробуйте, буде смачно!

Фото із сайту i.obozrevatel.com.

Скоро Різдво: пропонуємо приготувати смакоту в рукаві

Чого тільки не запікають сучасні господині у жаростійких пакетах! І м’ясо, і птицю, і рибу, і картоплю, капусту й інші овочі. Страви виходять смачними, ароматними, соковитими, і при цьому не надто жирними, корисними для здоров'я

Чим приваблює такий спосіб приготування? По-перше, простотою. Рукав для запікання являє собою довгий і щільний жаростійкий поліетиленовий пакет. Уклавши в нього продукти, його краї зав'язують, після чого поміщають у духовку або в мікрохвильову піч. По-друге, готувати в рукаві можна (і потрібно) без жиру: продукти готуються у власному соку – в результаті їжа виходить соковитою, смачною, а значить більш корисною. По-третє, перевага в тому, що можна економити час, одночасно запікаючи і другу страву, й гарнір. Скажімо, якщо пекти м'ясо разом з картоплею, вона просочиться і буде більш ароматною.

Схожого ефекту можна досягти, якщо запікати страви у фользі. Але багато господарок надають перевагу рукаву: він міцніший, більш герметичний (тож менша ймовірність, що витече сік), а завдяки його прозорості легше оцінити ступінь готовності страви, як мовиться, на око. До того ж при запіканні в рукаві відпадає необхідність мити духовку і деко, що теж ой як важливо.

Щоб приготувати страву в рукаві, варто звернути увагу на кілька важливих моментів: 

1. Рукав для запікання зазвичай має значну довжину (не менш як 3 метри), для готування страв відрізають шматок потрібної довжини: орієнтуйтеся на об'єм продуктів і не забудьте додати по 10 см з кожного боку для зав'язування.

2. Після підготовки (маринування, додавання спецій) продукти укладають у рукав, його кінці зав'язують за допомогою стрічки чи дроту (продається разом із рукавом) або спеціальних вогнетривких фіксаторів (затискачів). Якщо немає дроту або затискачів, можна скріпити ниткою або просто зав'язати на вузол. Зафіксувати потрібно доволі щільно, щоб при готуванні не витік сік. Можна спочатку зав'язати рукав з одного боку, покласти в нього продукти, а потім зав'язати другий кінець – багато хто вважає такий спосіб більш зручним. 

3. Якщо м'ясо потрібно замаринувати перед готуванням, можна зробити це прямо в рукаві, а потім у ньому ж і пекти (якщо маринад не занадто рідкий і його не дуже багато).

4. Зверху в рукаві бажано зробити кілька проколів: при готуванні утворюватиметься пара, і якщо їй буде нікуди виходити, рукав може просто тріснути. Наповнений рукав кладуть на деко і ставлять у попередньо розігріту духовку. Перш ніж нагрівати духовку, подивіться на упаковці, яку максимальну температуру витримує рукав (як правило, це 230°С).

5. Якщо рукав щільно закритий, готова страва не матиме скоринки. Щоб її отримати, хвилин за 10–15 до закінчення запікання треба розрізати рукав.

Читайте також: Гуцулка Ксеня з Волині на передовій мріє запекти поросят (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel