Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Майже 4 мільярди на ЗСУ  від команди п’ятого Президента

Петро Порошенко: «ЗСУ – найсильніший і найвідоміший у світі український бренд!».

Фото із сайту eurosolidarity.org.

Майже 4 мільярди на ЗСУ від команди п’ятого Президента

Фонд Порошенка та «Справа громад» прозвітували про витрати

 початку повномасштабного вторгнення росії Фонд Порошенка на 1 грудня 2023 року разом із Громадською організацією «Справа громад» витратили на допомогу ЗСУ 3902504000 грн (три мільярди дев’ятсот два мільйони п’ятсот чотири тисячі грн), або понад 112 млн доларів США (з урахуванням курсу на час платежів).

Як інформують у Фонді, допомога Петра Порошенка та його компаній Силам оборони становить 3320717000 грн (три мільярди триста двадцять мільйонів сімсот сімнадцять тисяч грн). Волонтери ГО «Справа громад» спрямували на підтримку армії 581787000 грн (п’ятсот вісімдесят один мільйон сімсот вісімдесят сім тисяч грн).

 Поставлено кілька десятків тисяч гранатометних боєприпасів для скидання з дронів.    

За ці кошти на початку агресії були куплені бронежилети, кевларові шоломи, зброя, зокрема кулемети, снайперське обладнання та інше. Придбані також турнікети, натівські аптечки, продукти харчування, в тому числі велика кількість зерна і продуктові набори як для військових, так і для мешканців визволених міст, пальне, засоби для будівництва фортифікаційних споруд та багато іншого.

А пізніше – сотні вантажівок, бронемашини і тягачі, автобуси, тепловізори, дрони, прилади нічного бачення, снайперські приціли Archer, електрогенератори, тисячі цифрових радіостанцій, старлінки, понад 50 тисяч комплектів військового зимового одягу, системи очистки води, мобільні лазні, автомайстерні.

Започатковано великі програми підтримки армії:

Мотор Перемоги

На фронт передали понад 100 повноприводних пікапів для ЗСУ. У Великій Британії для потреб української армії куплені понад 300 вантажівок Leyland DAF, 170 вже надійшли у війська. А також два танкових тягача Oshkosh.

Партія потужних тягачів DAF YA 444X із маніпуляторами для артилерії та вантажівки Foden, здатні підняти та перевезти будь-який вантаж вагою до 18 тонн на своїй платформі, вже доправлені у військо – загалом більше 30 машин. Також у війська передали потужні вантажівки Tatra 8x8.

Броня Перемоги

Для десантно-штурмових військ передали 11 італійських бронемашин MLS SHIELD, підрозділам ЗСУ також доставлені 14 бронемашин «Spartan».

Крила Перемоги

Українським військовим передані сотні безпілотників Autel. Реалізується великий контракт на постачання комплексів БПЛА Poseidon (65 «пташок»). 21 комплекс уже надійшов у бригади ЗСУ. Фонд Порошенка також передав військовим партію з 450 FPV дронів українського виробництва.

Бригадам ЗСУ та Нацгвардії Порошенко придбав партію безпілотників Matrice 30T. 24 квадрокоптери, оснащені потужною оптикою із 16-кратним зумом, здатні підніматися на 7 кілометрів, розвивають швидкість до 80 кілометрів за годину. Окрім цього, п’ятий Президент передав у ЗСУ 148 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro та 6 БПЛА «Валькірія».

Поставлено кілька десятків тисяч гранатометних боєприпасів для скидання з дронів.

Турбота для Перемоги

Фонд Порошенка спільно з волонтерами розробив власний проєкт та вже виготовив більше 100 лазне-пральних комплексів і передав їх у різні бригади, аби забезпечити комфортні умови для військових, які виходять на короткий відпочинок із передової. Запит на ці комплекси дуже великий, наразі заплановано виготовити понад 150 таких лазень.

Крім того, Фонд Порошенка спільно з волонтерами виготовив пересувні авторемонтні майстерні (ПАРМ), більше двох десятків комплексів уже діють в різних підрозділах ЗСУ.

Нині гостро постають нові потреби та запити – тому Порошенко інвестував 150 млн грн у виробництво систем радіо­електронної боротьби.

Водночас дві третини проєктів Фонду Порошенка для ЗСУ, пов’язані з постачанням зброї, підсилення протиповітряної оборони та будівництва фортифікаційних споруд, поки що не підлягають розголошенню з огляду на безпекові питання.

Скажіть, хто ще так допоміг нашим воїнам?!!
Скажіть, хто ще так допоміг нашим воїнам?!!

 

Telegram Channel