Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Дружину відомого композитора переконалася, що не можна нехтувати сигналами повітряної тривоги

У грудні 2021-го Ігор Поклад отримав орден Держави з присвоєнням звання Героя України з рук Президента Володимира Зеленського.

Фото із сайту uk.m.wikipedia.org.

Дружину відомого композитора переконалася, що не можна нехтувати сигналами повітряної тривоги

Ракета прилетіла в момент, коли жінка підійшла до вікна, щоб зачинити кватирку. І її відкинуло вибуховою хвилею...

Сім’я відомого композитора Ігоря Поклада пережила обстріл 15 лютого. Світлану Поклад відкинуло на ліжко вибуховою хвилею. Жінка зізналася, що зазвичай уважна щодо сигналів повітряної тривоги, але саме в цей день втомилась і проспала. Прокинулася вже о 5-й ранку, коли ракета летіла у напрямку Ворзеля, де мешкає родина.

«От тут вже не жарти. Піднялася. І пішла до вікна, яке відчинила ще вночі, бо не вистачало повітря, вирішила зачинити про всяк випадок. І тут… Спочатку крихітне щось у небі, ніби місяць за хмарами, а потім шалений вибух. Шалений! А небо червоне. І мене вдарило о раму, а потім відкинуло на ліжко. Знесло», – розповіла Світлана Поклад.

Дружина композитора зрозуміла, що її відкинуло вибуховою хвилею. Потім пролунало ще кілька вибухів трохи далі. «Далі – холод на щоку, відчинила підвал, скинула тривожну валізу, куртки, допомогла зійти чоловікові. Собаки заховалися, не змогла спустити, коти спустилися самі… Ця клята країна не зупиниться! Ніколи! І ми просто не маємо права нехтувати сигналами тривоги», – каже пані Світлана.

Зауважимо, сім’я знаменитого композитора не вперше переживає жахи російського вторгнення. На початку повномасштабної війни вони перебували в окупації у Ворзелі.

До речі

Серед найвідоміших творів композитора Ігоря Поклада – «Ой летіли дикі гуси», «Чарівна скрипка», «Скрипка грає», «Зелен-клен», «Тиха вода», «Тече вода», «Наречена» тощо.

Читайте також: Ракетний удар по Дніпру: показали фото руйнувань.

Реклама Google

Telegram Channel