Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Кумові Медведчука – священнику мп – вручили повістку

Венедикт Хромей – опора «руского міра» на Закарпатті, з якою не бореться влада, бо боїться за свої рейтинги.

Фотоколаж із сайту rbc.ua.

Кумові Медведчука – священнику мп – вручили повістку

Тепер він підбурює парафіян проти мобілізації

Один із найодіозніших проросійських священників Хустської єпархії упц (московського патріархату) Венедикт Хромей, який є кумом дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко (хрестив із нею дитину депутата Закарпатської облради від ОПЗЖ), отримавши повістку для уточнення даних та проходження медичної комісії, почав агітувати своїх вірян протестувати проти мобілізації.

Особливо вразливою до його «духовного» впливу виявилася місцева жіноча громада, яку він почав активно залучати до дій проти влади та мобілізації. Парафіянки, будучи під впливом свого духовного лідера, почали збиратися під будівлею місцевого ТЦК та СП з вимогою «повернути» священника. Одна з вірянок оприлюднила «сигнальний» допис, повідомивши у соціальній мережі про факт «пропажі» священника упц (мп), який пішов на медкомісію в ТЦК і не повернувся.

Венедикт Хромей неодноразово відзначався своїм спротивом переходу громад Закарпаття до ПЦУ. Навіть після того, як частина парафіян вирішила підтримати утворення нової церковної структури, він залишався вірний ідеям та ієрархії московського патріархату.

Василь КІТ.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel