Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Таємницю килима з орлом знають лише президент, завгосп і прибиральник (Конкурс знавців)

Герб США або Велика печатка Сполучених Штатів були затверджені 20 червня 1782 року.

Фото із сайту wikipedia.org.

Таємницю килима з орлом знають лише президент, завгосп і прибиральник (Конкурс знавців)

Друзі, сьогодні ми оголошуємо підсумок першого туру нашої інтелектуальної вікторини. Але хочемо вас запевнити, що взяти участь у конкурсі не пізно ще й зараз, оскільки в ньому запропонуємо аж 15 завдань і ви ще маєте величезний шанс стати його переможцем

А принцип нашої інтелектуальної вікторини нагадує «чорний ящик» із популярної гри «Що? Де? Коли?». Тільки предмет чи зображення людини ми ховаємо в гарбуз (від початку повномасштабного вторгнення нелюдів-москалів наш добрий-предобрий гарбуз перетворився у грізний гранатобуз).

Умови конкурсу такі: ви маєте відгадати, що чи кого заховав Грицько Гарбуз у нашому гранатобузі. За кожну правильну відповідь отримуєте по 1 очку (хто це зробить найшвидше – ще матиме бонусне 1 очко). Хто здобуде найбільше балів протягом 15 турів – той і стане весняним чемпіоном конкурсу «Гранатобуз із секретом-2024» та отримає грошовий приз від редакції у розрахунку здобутий 1 бал=100 гривень. Якщо двоє або більше учасників наберуть однакову кількість балів, то грошовий приз розділимо порівну між усіма лідерами, але переможцем вікторини оголосимо того, хто найшвидше відповість на додаткове запитання.

Після кожного туру на фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза ми будемо вказувати перелік усіх переможців і регулярно публікуватимемо турнірну таблицю.

Ось як звучало перше запитання нашої вікторини:

«Гранатобуз із секретом – 1» (2024)

Сьогодні у гранатобузі ми заховали предмет-таємницю, який є у більшості з вас дома. Де саме – тепер і не вгадаю... Хоча навряд чи є у вас зображена на ньому ця тварина, яка є окрасою одного з найвідоміших у світі приміщень, де відбувалися любощі. У час, «коли говорять гармати», вона загадковим чином повертає голову праворуч у напрямку символу любощів. Хоча зазвичай «комп’ютер» цієї Божої істоти спрямований ліворуч на частину однієї із двох заборонених рослин у Раю. А як відбувається повертання – знають лише дві особи: №1 і та, що відповідає за його господарство. Вони і проводять фокуси за допомогою «брата» захованого нами сьогодні предмета. Цей процес описав у своїй книзі про обман один із найпопулярніших сучасних письменників світу.

Що знаходиться у гранатобузі?

Щоб оголосити слово-відповідь, зацитуємо уривок із популярного роману американського письменника Дена Брауна «Точка обману»: «Президент завжди вважав, що найвизначнішою деталлю Овального кабінету був мальовничий орел, зображений на овальному килимі кімнати. У пазурах лівої лапи орел стискав оливкову гілку, а правої – стріли. Мало хто з непосвячених знав, що в мирний час орел дивиться ліворуч, на оливкову гілку. Але під час війни орел якимось загадковим чином повертав голову праворуч – у напрямку стріл. Традиційно про механізм, що забезпечував цей нехитрий трюк, знали лише президент і завгосп. І Герні дізнався, що секрет загадкового орла був на диво простим. У комірчині у підвалі зберігався дублікат, і прибиральник просто міняв килим пізно вночі».

Герб США або Велика печатка Сполучених Штатів були затверджені 20 червня 1782 року. Фото із сайту wikipedia.org.
Герб США або Велика печатка Сполучених Штатів були затверджені 20 червня 1782 року. Фото із сайту wikipedia.org.

 Хто вгадав слово-відповідь «килим» – дізнаєтесь із фейсбук-сторінки Грицька Гарбуза.

Нам же час знову вас інтригувати. Тож поїхали!

Фотоколаж із сайту volyn.com.ua.
Фотоколаж із сайту volyn.com.ua.

 «Гранатобуз із секретом» – 4 (2024)

Одразу подаємо асоціативний ряд, пов’язаний із захованим нами фото: «один із найбільших винаходів людства», «комета», «політ», «кульбаба», «новорічне дерево», «нема в Антарктиді», «тезка» космічної мандрівниці», «прикраса звіра, часто хворого на сказ», «стрибки з...», «гуля», «рука», «Попелюшка», «рагуль», «може бути другом Вовка із «Ну, постривай!».

Фото якої тварини ми заховали у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 1 березня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 066 133 86 88, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Перемога» (Валерій Залужний, Житомирщина)).

А історії, як шукали відповідь (що вразило, які були труднощі, хто допоміг розгадати), надсилайте на електронну адресу [email protected] або просто лишайте в коментарях під запитанням на фейсбук-сторінці Грицька ГАРБУЗА (за QR-кодом, вказаним вище, ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу).

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Читайте також: На Волині затримали керівника Нацполіції, який продавав гуманітарні авто (Доповнено)?​.

Реклама Google

Telegram Channel