Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Нардеп Лінько брав участь у десантуванні в Криму

«Встановлення українського прапора на окупованому півострові було надзвичайно важливою справою».

Фото з фейсбук-сторінки Дмитра ЛІНЬКА.

Нардеп Лінько брав участь у десантуванні в Криму

«За півтори доби, коли тривала операція, хлопці схудли на 5–7 кілограмів»

Колишній народний депутат від Радикальної партії, заступник голови Кіровоградської облради, а зараз військовослужбовець, командир спецпідрозділу «Стугна» Дмитро Лінько був у складі бійців Головного управління розвідки, який десантувався у Криму і встановив там прапор України. В інтерв’ю «Гордону» він сказав, що це була одна з найяскравіших операцій.

«Ми використовували гідроцикли, щоб добратися до Криму. Коли ми почали планувати, логістика здавалася нам величезною проблемою. 300 км туди, повоювати там і повернутися назад на гідроциклах – це здавалося дуже важко. Скажу, що не з першої спроби все вийшло, але вийшло. І не раз. Це була дійсно цікава операція», – розповів Лінько.

Не з першої спроби все вийшло, але вийшло.

Він підкреслив, що встановлення українського прапора в окупованому Криму було надзвичайно важливою справою, і насамперед стало підтримкою сил спротиву, які зараз діють на півострові.

На запитання, чи було страшно вирушати на операцію, Лінько відповів: «Я відчував страх провалу. Але як тільки ти починаєш щось робити, то вже не думаєш про наслідки».

Військовий зазначив, що операція була важкою фізично. «Хлопці, які там були, за півтори доби схудли на 5–7 кг. Вони перебували постійно в гідрокостюмах, це навантаження – їхати на гідроциклі. Деякі повернулися з переохолодженням, хоча була тепла пора року», – розповів він.

До речі

Під час повномасштабної війни Дмитро Лінько став батьком двох синів-близнюків. Він каже: на власному прикладі показує, що треба покращувати демографію в Україні. «Це священний обов’язок наших жінок і чоловіків народжувати, тому що ми програємо за демографією  просто катастрофічно. Ми навіть не уявляємо, які наслідки можуть бути для нас», – сказав він. За словами Лінька, в кожній українській сім’ї має бути щонайменше п’ятеро дітей. «І завжди буде чим прогодувати дітей, Бог дасть і виховати…Тому треба народжувати. Доводжу це власним прикладом і не збираюся на цьому зупинятися», – резюмував він.

Василь КІТ.

Реклама Google

Telegram Channel