Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Друг Мілевського заперечує пропозицію хабаря гравцям «Минаю» по 5000 доларів

Дмитро Немчанінов і Артем Третьяк: хто з них обманює, як гадаєте?

Фотоколаж із сайту ukrfootball.ua.

Друг Мілевського заперечує пропозицію хабаря гравцям «Минаю» по 5000 доларів

Аби вони «злили» перенесений матч київському «Динамо»

17 квітня  відбувся перенесений через снігопад і численні повітряні тривоги матч 16-го туру Української Прем’єр-ліги, в якому зустрічались «Минай» і «Динамо». Київський клуб здобув перемогу з рахунком – 3:1. І ось після цієї гри розгорівся скандал, адже стало відомо, що перед матчем до двох футболістів «Минаю» звернулись з пропозицією програти гру «Динамо» за 5 тисяч доларів.

За інформацією журналіста Ігоря Бурбаса, гравці, яким пропонували «злити» матч київському «Динамо» – це Дмитро Нємчанінов та Євген Скиба. Їхні заяви вже кілька днів на розгляді у комітеті з етики та чесної гри УАФ. У своїх поясненнях вони вказують, що на них вийшла людина, яка представилась дослівно: «Сергій, який веде стріми з Артемом Мілевським».

Усі зрозуміли, що це – блогер Сергій Третьяк. Журналіст sport.ua зустрівся з головним винуватцем скандалу в українському футболі.

– Ігор Бурбас у своєму телеграм-каналі написав, що це ви намагалися підкупити Нємчанінова і Скибу, пропонуючи їм по 5 тисяч доларів за програш «Динамо». Хочу почути вашу версію, Сергію.

– Артем Мілевський закінчував кар’єру в «Минаї». І ми вирішили у програмі «Твіч» (Twitch) зробити стрім із колишнім гравцем «Минаю» і нинішніми, запросивши Нємчанінова і Скибу. Я запропонував вийти на чай, Нємчанінов погодився.

У нас зайшла розмова про майбутній матч «Минаю» з «Динамо». Я знав, що «Шахтар» стимулював закарпатців у розмірі 100 тисяч доларів за нічию і 150 за перемогу над «Динамо». Нємчанінов мені підтвердив цю інформацію.

Але у мене була ще інсайдерська інформація, не можу розголошувати джерело, що деякі гравці «Минаю» мають намір злити матч «Динамо». Я прямо запитав у Нємчанінова: «Ходять чутки, що серед вас є щури, які не хочуть відбирати очки і збираються програти «Динамо». Це правда?». Нємчанінов сказав, що – неправда. Я кажу: «Але ж ти починаєш у складі». Дмитро відповів: «Я починаю, тому що був у складі, коли матч перервали. Але я нічого не знаю про нечесну гру, яка планується».

 Ходять чутки, що серед вас є щури.

Ну гаразд, раз не знаєш, дізнаюся у Скиби. Поїхав промацати його. Він теж підтвердив, що «Шахтар» стимулює «Минай», але спростував, що гравці ужгородського клубу мають намір здати матч. Тоді я йому сказав: «Я поставив фору – 1,5 «Динамо» (перемога киян з різницею більш як в один гол. – Ред.). Скиба відповів: «Я зроблю все, щоб твоя ставка не зіграла». Ми посміялися і розійшлися. А далі ви самі все бачили. Нємчанінов, який каже, що я йому нібито пропонував 5000 доларів, а він відмовився, якимось дивом забиває автогол. Ну смішно ж.

– По-вашому, «Минай» відмовився від преміальних «Шахтаря», щоб злити «Динамо»? Не розумію логіки.

– Ні. Я думаю, «Минай» грав чесно, крім Нємчанінова. Його дії та автогол виглядали підозріло.

– Так, а якою була ваша мета поїздок до Нємчанінова і Скиби? Чому ви ставили їм запитання про злив матчу і говорили, що поставили на – 1,5 «Динамо», адже ви їхали запрошувати їх на стрім?

– Я – акціонер букмекерської контори в Іспанії. У нас пішли аномальні ставки на «1,5 «Динамо». Я, щоб не втратити гроші, вирішив промацати – що відбувається в «Минаї». Тому я поїхав до Скиби і Нємчанінова, щоб у них запитати: чи будуть вони боротися? А тут ще привід хороший – запрошення на «Твіч».

– Ви були знайомі зі Скибою і Нємчаніновим до цієї зустрічі?

– Особисто ні, тільки заочно.

– Чому вони кажуть, що ви їм пропонували по п’ять тисяч доларів?

– Не знаю. Можливо, їм надходила від когось пропозиція, але точно не від мене. Я з ними зустрівся, щоб дізнатися, чи будуть вони грати чесно, щоб наша контора не втратила гроші.

– Вас уже викликали на допит до Комітету з етики та чесної гри УАФ?

– Так. Я вже дав свідчення в УАФ і надав скріни абсолютно безневинних листувань з Нємчаніновим і Скибою, де запрошував їх на спільний стрім, і не більше того.

– Ви знайомі з Ігорем Бурбасом?

– Я його знати не знаю.

P.S. Пізніше в інтерв’ю «Українському футболу» Артем Третьяк заявив, що, на його думку, «Минай» грав проти «Динамо» чесно, а от Немчанінов – ні.

Петро ПАС.

Читайте також: У росії вже вихваляються, що зрадник з Волині виграє суд проти України.

Який рахунок?                                                                                                     

Українська Прем’єр-ліга. Результати матчів 25 туру: «Чорноморець» – «Кривбас» – 1:2, «Ворскла» – «Колос» – 0:2, «Верес» – «Дніпро-1» – 1:1, «Олександрія» – ЛНЗ «Черкаси» – 1:2, «Динамо» – «Полісся» – 3:0, «Минай» – «Рух Львів» – 1:1, «Металіст 1925» – «Оболонь» – 1:1, «Шахтар» – «Зоря» –2:1. 

У списку бомбардирів лідирує 22-річний форвард київського «Динамо» Владислав Ванат, який забив 12 голів (один – із пенальті).
У списку бомбардирів лідирує 22-річний форвард київського «Динамо» Владислав Ванат, який забив 12 голів (один – із пенальті).
Telegram Channel