Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
«Волинська трагедія»: їх убили лише за те, що вони – українці...

Заходи розпочалися з покладання квітів до пам’ятного знака на місці загибелі мешканців спаленого села.

Фото Городищенської громади.

«Волинська трагедія»: їх убили лише за те, що вони – українці...

У Городищенській громаді Луцького району відбулися заходи із вшанування пам’яті жителів спаленого у квітні 1943 року німецькою поліцією, в яку входили й місцеві поляки, села Красний Сад

На пам’ятний захід з нагоди 81-річниці роковин трагедії прибули заступник голови Городищенської сільської ради Віктор Білик, староста Михлинського старостинського округу Яніна Онищук і керівництво гуманітарного відділу.

Всечесні отці на чолі з настоятелем храму Різдва Пресвятої Богородиці села Михлин, протоієреєм Назарієм, відправили заупокійну літію біля встановленого пам’ятника загиблим красносадівцям на місцевому кладовищі.

«... Коли переглядаєш архівні документи, то в душі, наче хтось по живому ріже гострим лезом... У чому була вина цих людей? Загинуло 104 жителя Красного Саду, з них 29 дітей – 20 шкільного віку, 8 дошкільнят і одне немовля... Їх просто або розстрілювали, або проколювали багнетами, або різали їм голови... Пояснення трагедії, яка відбулася 81 рік тому, і після якої це село зникло, немає. Як і немає пояснення звірствам, що кояться на території України сьогодні, але вже від рук російського агресора... Пам’ятаймо про всіх українців, які стали жертвами безпідставних воєн – тільки тому, що вони українці!», – зазначив у своєму виступі заступник голови Городищенської сільської ради Віктор Білик. 

Юрій ЖУК.

Реклама Google

Telegram Channel