Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Готуємо котлети... із квасолі. Рецепти

Якихось 35 хвилин – і матимете таку смакоту!

Фото із сайту klopotenko.com.

Готуємо котлети... із квасолі. Рецепти

Пісні котлети часто здаються людям не дуже апетитними, бо вони не такі насичені за смаком, як м'ясо. Але пропоную вам рецепт тих, що смакують не гірше за класичні

Для цього рецепту насамперед потрібно 300 г квасолі – вона може бути консервована чи відварена. Нині пропоную червону консервовану, з нею виходить дуже смачно та швидше, ніж із відвареною. Відварена також смакує чудово, але вам треба буде витратити більше часу на приготування.

Панірувати котлети можна в манці чи в сухарях. Позаяк у «тісто» ми додаємо саме манку, то й панірувати їх вирішили також у ній. Однак ви можете замінити манку на панірувальні сухарі.

Інгредієнти: 300 г квасолі, 1 морквина, 1 цибулина, 2 ст. л. олії, ½ ч. л. коріандру, 1,5 ч. л. солі, 6 ст. л. манки +2 ст. л. для панірування, 3 ст. л. олії.

Покроковий рецепт:

1. Відваріть квасолю або процідіть консервовану та просушіть її. Перебийте 300 г квасолі в блендері чи пропустіть її через м'ясорубку.
2. Очистьте морквину та цибулину. Моркву натріть на дрібну тертку, цибулю наріжте дрібним кубиком.
3. Розігрійте пательню із 2 ст. л. олії, обсмажте на ній цибулю впродовж 3 хвилин, додайте моркву та смажте їх разом іще 4–5 хвилин.
4. Перебийте в блендері моркву та цибулю, змішайте їх із квасолею. Додайте ½ ч. л. коріандру, 1,5 ч. л. солі та 6 ст. л. манки. Перемішайте.
5. Сформуйте 5-6 котлет бажаного розміру та обваляйте їх у 2 ст. л. манки.
6. Розігрійте сковорідку із  3 ст. л. олії, смажте котлети по 2–3 хвилини з кожного боку до золотавої скоринки.

Євген КЛОПОТЕНКО, шеф-кухар, ресторатор, блогер та телеведучий.

Telegram Channel