Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Пастор із Полісся протягом 25 років у США домагався хлопчиків і дівчаток

Василь Кравчук визнав свою провину, і його відлучили від церкви.

Фото із сайту rivnepost.rv.ua.

Пастор із Полісся протягом 25 років у США домагався хлопчиків і дівчаток

«Жахливих фактів достатньо, щоб ця особа сиділа у в’язниці до кінця свого життя»

Відомого євангельського пастора із села Збуж Рівненського району Рівненської області Василя Кравчука звинуватили у гріховній поведінці, в тому числі й педофілії. Чоловік визнав свою провину, тож його позбавили сану й відлучили від церкви. Про це повідомили у пресслужбі Рівненського обласного об’єднання Української церкви ХВЄ.

Як заявив пастор Рассел Коретс, Василь Кравчук упродовж 25 років подорожував по церквах США з проповідями й там домагався неповнолітніх – як хлопчиків, так і дівчаток.

«Я спілкувався з багатьма особами, які є його жертвами, і ці факти, про які дізнався – жахливі, і їх достатньо, щоб ця особа сиділа у в’язниці до кінця свого життя. Йдеться про неповнолітніх і реальне сексуальне насильство.

Розслідуванням цієї гучної справи займається ФБР. Скільки людей постраждало від цього пастора протягом 25 років – наразі ще встановлюють.

Згідно зі свідченнями потерпілих, ці злочини тривають 25 років», – написав Рассел Коретс у Facebook.

Для з’ясування обставин служителі церков на Рівненщині зібрали комісію й 18 квітня запросили на неї Василя Кравчука. Пастору надали зібрані докази щодо його злочинів і висловили їх біблійну оцінку. Він визнав свою провину.

«Обласна пресвітерська рада після ознайомлення з наданими матеріалами та відповідного обговорення прийняла рішення – на основі зібраних свідчень і, керуючись Святим Писанням, позбавити Василя Кравчука сану пастора, відсторонити від всіх служінь, відлучити від церкви», – повідомили церковні служителі.

Відомо, що розслідуванням цієї гучної справи займається ФБР. Скільки людей постраждало від цього пастора протягом 25 років – наразі ще встановлюють.

У пресслужбі поліції Рівненської області зазначили: заяву щодо Василя Кравчука зареєстрували й наразі з’ясовують усі обставини злочинів.

Ліна ВОГОНЬ.

Telegram Channel