Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Державну нагороду полеглого воїна-азовця з Волині отримали сини та дружина 

Сини загиблого нацгвардійця Андрія Ніколайчука.

Джерело: ngu.gov.ua.

Державну нагороду полеглого воїна-азовця з Волині отримали сини та дружина 

У Луцьку родині полеглого військовослужбовця Національної гвардії України передали його державну нагороду

Старший лейтенант Андрій Ніколайчук вступив до лав Національної гвардії у 2015 році. Він проходив службу в бригаді «Азов» на посаді командира взводу. За час служби офіцер був нагороджений відзнакою «Козацький хрест» та медаллю «За звитягу та вірність».

З початку повномасштабного вторгнення Андрій спільно з побратимами виконував бойові завдання у Маріуполі й самовіддано захищав місто. 12 квітня 2022 року Андрій Ніколайчук та бійці з його групи вступили в бій із супротивником неподалік річки Кальміус, де він отримав смертельні поранення.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, гвардійця нагородили орденом «За мужність III ступеня» (посмертно). Відзнаку передали синам героя – Матвію та Захарію.

Її вручили голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко та офіцери волинського підрозділу Нацгвардії, котрі висловили глибокі співчуття родині полеглого захисника й подякували за патріотизм, мужність і жертовність Героя. 

Соломія МУЗИЧКО.

Реклама Google

Telegram Channel