Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
Три ключові завдання  для збереження держави

За словами лідера «Євросолідарності», треба негайно змінювати комунікаційну стратегію держави, говорити людям правду і пояснювати рівень загрози.

Фото із сайту 5.ua.

Три ключові завдання для збереження держави

Концентрація ресурсів для зміцнення ЗСУ, будівництво фортифікацій і децентралізація енергетики – такі зараз головні умови для збереження держави, заявив на брифінгу Петро Порошенко

1. «Перший пріоритет – оборона держави і підтримка ЗСУ. Протягом останнього тижня ми передали новітні і дуже ефективні системи кіберзахисту, системи РЕБ, які дуже добре проявили себе на східному фронті. Ще п’ять виробів «Ай-Петрі» передані військам і сьогодні приступили до виконання бойових завдань – по всій смузі аж до Вугледара і Часового Яру. Думаю, що щільність буде тільки зростати. Загальна кількість, яка буде передана до початку травня, – 20 одиниць».

Щоб на ділянках фронту (від Часового Яру до Авдіївки і Мар’їнки, від Куп’янська до Вугледара) ми мали другу, третю лінії оборони для того, аби наші воїни могли відійти на заздалегідь підготовлені позиції і зупинити ворога.        

2. «Ми маємо бути орієнтовані на результат, а не на процес. Мене не цікавлять «фоточки» і «відосики» з одного ВОПа або РОПа. Мене цікавить, щоб на ділянках фронту (від Часового Яру до Авдіївки і Мар’їнки, від Куп’янська і до Вугледара) ми мали другу, третю лінії оборони для того, аби наші воїни могли відійти на заздалегідь підготовлені позиції і зупинити ворога. Зі свого боку хочу поінформувати, що трактори, екскаватори, пилорами, техніка, навантажувачі, які Фонд Порошенка передав в інженерні бригади і бригади Сил підтримки, саперні батальйони, вже працюють».

3. «Для забезпечення ефективного функціонування економіки ключовою є енергетика. Ми маємо захистити трансформаторні підстанції і розподільчі потужності. В першу чергу треба звернути увагу на розподільчі системи АЕС. Я також хочу наголосити, що пропозиції, які зараз лунають від інфраструктури, Міненерго, від Енергоатому – всі вільні кошти спрямувати на добудову двох енергоблоків Хмельницької АЕС – це не просто тупість, а вже дуже близько до диверсії. Тому що атомні енергоблоки будуються в найкращому випадку декілька років, а може навіть і десятиліття. У нашому випадку ресурси мають бути спрямовані на захист, на дубляж енергетичних мереж і на децентралізацію електроенергетики. Це не тільки генератори, газові турбіни. Я вимагаю негайно розглянути позицію щодо потужностей зберігання, накопичення – сучасні світові технології готові запропонувати Україні таку можливість як для об’єктів промислової інфраструктури, так і для лікарень, шкіл, медичних закладів, закладів освіти. І коли наші енергетики будуть вимушені робити віялові відключення, то об’єкти інфраструктури будуть надійно задубльовані». 

Ольга СОКОЛОВА.

Читайте також: Залужний уперше за довгий час засвітився на фото.

Реклама Google

Telegram Channel