Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Американський конгресмен – «Почесний громадянин Чорткова»

Цікаво, що Чак Шумер і його дружина Айріс Вайншалл одружилися 21 вересня 1980 року на вершині північної вежі Всесвітнього торгового центру, яку атакували ісламські терористи 11 вересня 2001 року.

Фото із сайту oboz.ua.

Американський конгресмен – «Почесний громадянин Чорткова»

На сесії міської ради депутати проголосували за це майже одноголосно

У цьому місті на Тернопільщині лідеру більшості Сенату США, демократу, 73-річному Чаку Шумеру присвоїли звання «Почесного громадянина міста». Американець має чортківське коріння, тому саме йому вирішили надати таке звання. Дід Чака Шумера – Яків – виходець із Чорткова.

«Це – знак подяки політику за його особисті зусилля у рішенні американської влади надати чергову важливу допомогу Україні, у боротьбі проти нашого ворога. Дідусь Чака Шумера народився в Чорткові, і в нього тут була велика родина. Він прожив довгих 93 роки і побачив, як його онук став шанованою людиною та відомим на весь світ політиком. Це стало можливим завдяки тому, що свого часу Шумер-старший емігрував з України до США. Вся його сім’я, що залишилася на батьківщині, загинула під час Голокосту», – зазначили в Чортківській міській раді.

Додамо, що пан Чак, перебуваючи в Києві 23 лютого 2024 року, розповів, що нацисти, окупувавши Чортків, розстріляли просто на ґанку будинку 35 членів його родини. У самого Чака і його дружини Айріс – двоє дітей і поки один онук.

Василь КІТ.

Реклама Google

Telegram Channel