Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
«Мій дід воював проти радянської армії»

Ексречник зізнався, що одного дня, після масованого ракетного обстрілу і атаки дронами, дав аж 38 коментарів для ЗМІ про те, як спрацювали наші Повітряні сили.

Фото із сайту detector.media.

«Мій дід воював проти радянської армії»

Колишній речник Повітряних сил України Юрій Ігнат (на фото) в інтерв’ю «Детектор медіа» зізнався, що його назвали на честь діда, який був у лавах УПА

– Дід брав участь у національно-визвольному русі, воював проти радянської армії. Його також звали Юрій Ігнат. Дивишся на надгробок на Личаківському кладовищі, читаєш цей напис – і трохи моторошно стає, – зізнався він.

За словами Юрія-молодшого, свого діда він не застав.

– Живим я його не бачив, не встиг – він помер за загадкових обставин ще до мого народження. Знаю, що відбув заслання в росії, там зустрів свою дружину, і батько мій народився там, на засланні. Коли це стало можливим, вони повернулися в Україну. А батька мого назвали Робертом, непритаманним для Галичини іменем, бо думали, що вдасться виїхати з СРСР. Дідовим побратимам вдалося потрапити за кордон – у США і Британію. Потім вони приїздили в Україну, були в нас, робили все, аби допомогти вшанувати пам’ять усіх побратимів, які полягли в боях проти радянської влади. У Радянському Союзі правдиву історію знали не з підручників, а з родинних драм.

Такою була і моя історія, – розповів Ігнат.

Олена ЗВАРИЧ.

Реклама Google

Telegram Channel