Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Що цього разу заховали від вас журналісти з Волині?

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Фото із сайту volyn.com.ua.

Що цього разу заховали від вас журналісти з Волині?

«Це – спокуси аромат, це – запах насолоди...»

Переконаний, прихильниці колись класного гурту «Таліта Кум» продовжать пісню Юлії Міщенко: «Я – гаряча і гірка, відчуй на смак, яка...»

І якщо вони ще й грають у нашому конкурсі, то одразу здогадаються, що це за напій. Кращий за всілякі віскі, бренді і... Ні, написати слово «самогон» рука не піднімається. Гріх. І цей напій одразу не оголошу, бо, за умовами вікторини, маю нагадати запитання, відповідь на яке сьогодні озвучуємо.

«Гранатобуз із секретом» – 11 (2024)

У цій трохи вже призабутій пісні, хоча дехто, можливо, і щодня її згадує, коли це робить, є слова, які відповідають таким лексемам-асоціаціям: «Роналдіньйо», «мить», «вогонь», «Амазонка», «вічність», «сестра», «тезка тої, що з косою», «антидень», «названий родич», «редька», «я», «насолода», «Світязь»...

Що за напій заховано у гранатобузі?

Хто з наших читачів зумів відгадати «таємничу, ніби темна вода озер, загадкову, як Бразилії ніч» слово-відповідь – «кава», ви дізнаєтесь уже із фейсбук-сторінки Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу), а також – на сайті volyn.com.ua.

Нам же час знову вас інтригувати. Тож – поїхали!

«Гранатобуз із секретом» – 14 (2024)

Цього разу запитання на інтуїцію: перевіримо, наскільки добре ви знаєте Грицька Гарбуза. Просто треба із запропонованих ним 10 предметів вибрати один, з якого Грицько Григорович почав активно збирати сувенірну колекцію з 20 до 40 років (частину її потім «покусали»... родичі гарбузові). Зараз уже вряди-годи її поповнює. Подаємо назву в називному відмінку однини: 1) книга; 2) олівець; 3) ручка; 4) м’яч; 5) магніт; 6) клоун; 7) мініавто; 8) писанка; 9) галстук; 10) гарбуз.

Єдина підказка: не дружба із «родичем» цього предмета характеризується приказкою, де головну роль грає якісний прислівник.

Що заховано у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 9 травня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 066 133 86 88, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Перемога» (Валерій Залужний, Житомирщина).

P.S. Друзі, в газетному варіанті було допущено прикру помилку в останньому реченні.

 

Тому, як будете шукати, можете сміливо відкидати перший варіант – книга, бо це не правильна відповідь.

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

 Читайте також: На Волині хлопці з поліського села Тростянець «взяли» Нововолинськ, а «прикордонники» з Любомля – Камінь-Каширський.

Реклама Google

Telegram Channel