Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Нарешті Світ сказав: «Чемодан, вокзал, Росія»

Good Bye, Russia!

Фото 24tv.ua.

Нарешті Світ сказав: «Чемодан, вокзал, Росія»

На вчорашній день уже 25 держав, а також НАТО видворили дипломатів країни-агресора через убивство Кремлем у Великобританії колишнього розвідника Сергія Скрипаля. Розправу над ним здійснили за допомогою хімічної зброї

Усього додому повернеться 151 співробітник російських посольств. Зазвичай на двері в таких випадках показують шпигунам, які працюють під виглядом дипломатів. Найбільше путінських розвідників вигнали США — ​60 осіб, Британія — ​23, та Україна — ​13. Причому віце–президент ПАРЄ Володимир Ар’єв повідомив, що Київ покине не технічний персонал, а «серйозні дипломати, на рівні першого, другого секретаря посольства».

Попри критику, що Україна мала уже давно через війну припинити дипломатичні відносини із агресором, теперішній крок Києва в основному зустрів схвалення експертів. «Тут дії українського Президента чіткі, правильні і виправдані, — ​заявив український дипломат та громадський діяч Богдан Яременко. — ​Вдаючись до дій на вияв солідарності з Великобританією, Україна не лише опинилась в хорошій компанії, що, погодьтесь, буває з нами не так уже й часто, а й також чужими руками цементує антиросійську коаліцію та позицію. Мудро».

Маємо ми там дипломатів та консулів чи ні, становище наших військовополонених чи заручників ніяким чином не міняється.

Звісно, треба користуватись кожною нагодою для атаки на Росію на будь–якому фронті, в цьому випадку — ​на дипломатичному. Але можна передбачити, що Кремль у відповідь вишле з Москви і українських послів. Чи не вплине це негативно на боротьбу за наших полонених? Такі побоювання, зокрема, висловлювала віце–спікер Верховної Ради Ірина Геращенко. Колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко думає по-іншому: «Маємо ми там дипломатів та консулів чи ні, становище наших військовополонених чи заручників ніяким чином не міняється. Адже йдеться про країну, де поняття права є доволі умовним», — ​сказав він.
Москва поступово налаштовує проти себе увесь цивілізований світ. Фактично формується своєрідний антипутінський фронт. Це для України добре. Краще Мордор зупиняти разом, а не самотужки. 

Василь РОГУЦЬКИЙ

Telegram Channel