Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Лісівники, правоохоронці та підрозділи Нацгвардії почали активно охороняти ліси у Маневицькому та Любешівському районах від копачів  бурштину. З настанням весни є достатня кількість води для роботи мотопомп, що теоретично збільшує можливість незаконного видобутку сонячного каменю. Врахувавши досвід минулого року, розроблено оперативний план дій щодо попередження незаконного промислу, створено додаткові групи з працівників державної лісової охорони для патрулювання.

 

831 114 гривень у ПриватБанку та 7 мільйонів гривень готівкою задекларував за 2017 рік голова Волинської обласної ради Ігор Палиця. Серед видатків: оплата навчання у Швейцарії – 560,9 тисячі гривень, перевезення в Україні – 1 мільйон гривень, сплата податків та зборів – 2,4 мільйона, придбання цінних подарунків у Швейцарії – 481,2 тисячі гривень, придбання одягу у Франції – 103,8 тисячі гривень. На ресторанні послуги у Швейцарії голова облради витратив 177,4 тисячі, а на проживання в готелі у Великобританії – 166,2 тисячі гривень. Благодійність в Україні обійшлася Ігорю Палиці у 2,7 мільйона.

 

Село Островки Маневицького району хочуть перейменувати на Острови. Місцеві жителі ухвалили зміни на загальних зборах. Вони просять Волиньраду підтримати ініціативу і затвердити подання до Верховної Ради.

 

У Володимирі-Волинському відмовилися від побілки дерев. Крім того, через несприятливі погодні умови цьогоріч може не відбутися загальноміська толока для прибирання міста. «Дерева не білити, бо кажуть, що це комуністичні пережитки. Хіба щось робити – це комуністичні пережитки?» – зазначив міський голова Петро Саганюк та дав усім комунальним службам розпорядження готувати місто до Великодніх свят.

 

У селі Дерно Ківерцівського району пізня весна спричинила підтоплення подвір’їв та вулиць. Рятувальники встановили помпу, яка й відкачувала воду у спеціальні відвідні рови. Як повідомив сільський голова Олександр Гуч, найбільше постраждала центральна частина населеного пункту. Особливо велика калюжа утворилася на вулиці Спеціалістів.

 

Волинський поет Василь Слапчук отримав міжнародну почесну медаль Франческо Петрарки (Італія). Цьогоріч нагороду за визначну творчу діяльність отримали чотири відомі літератори з трьох країн.

 

169 мільйонів гривень становили збитки «Волиньгазу» у 2017 році. Торік виручка компанії, яка формується за рахунок тарифу на розподіл природного газу, становила 414,2 мільйона гривень. Але видатки перевищили виручку. Діяльність «Волиньгазу» є збитковою вже третій рік поспіль.

Telegram Channel