Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Не дайте згубити «Пролісок»!

Валентина Касарда довела, що комунальне підприємство можна успішно розвивати, як і приватне.

ЕМЕЙ

Не дайте згубити «Пролісок»!

Ось уже кілька останніх місяців наш колектив живе під високою напругою, що викликана складною ситуацією довкола призначення директором санаторію Валентини Касарди. Колективне звернення з проханням залишити нашого багаторічного керівника на цій посаді ми подали задовго до закінчення терміну його контракту, але депутати обласної ради своєчасно не відреагували на нього і поставили на засідання постійної комісії з питань майна кадрове питання «Проліска» в останній день закінчення трудової угоди з Валентиною Касардою

Замість того, щоб позитивно розв’язати його, обранці громади дали їй можливість ще попрацювати лише три місяці й оголосили конкурс на заміщення посади директора, хоча насправді на цей час вона не є вакантною. Такі кадрові викрутаси розцінюємо як намагання усунути Валентину Касарду, протягнувши на її місце когось іншого, хто накинув оком на успішне комунальне підприємство, яке останніми роками стрімко розвивається.

Завдяки менеджерським здібностям Валентини Іванівни, її компетентності, постійному пошуку нових видів лікувальних, оздоровчих та реабілітаційних послуг санаторій став сучасним закладом, який має високотехнологічну діагностично–лікувальну базу, впроваджує новітні розробки провідних науково–дослідних інститутів України. Клінічні обстеження здійснює лабораторія, акредитована за вищою категорією.

Публічно просимо депутатів облради врахувати думку 140 працівників санаторію.

Саме директор стала ініціатором проекту будівництва за грантові кошти Євросоюзу водолікувального комплексу із двома басейнами, кабінетами лікувальної фізкультури, що обладнані унікальною апаратурою, якої поки що не має жоден санаторій Західної України. Як далекоглядний керівник вона багато уваги приділяє навчанню, перенавчанню, підвищенню кваліфікації як медичного, так й обслуговуючого персоналу. Чимало наших працівників освоїли суміжні професії.

Валентина Касарда довела, що комунальне підприємство можна успішно розвивати, як і приватне. Вона зробила все, щоб зберегти «Пролісок» у власності територіальної громади Волині. Тому в нас виникає запитання: чому депутати запускають кадрову карусель із продовженням контракту? Чому вперто поширюють твердження про те, що перешкодою для продовження угоди з Касардою є її вік, хоча в українському законодавстві немає жодного положення про заборону пенсіонерам працювати на будь–якій посаді.

Ми вважаємо, що усунення Валентини Касарди загрожує стабільності роботи санаторію «Пролісок». Як наслідок — ймовірний розвал, доведення до банкрутства та зміна власника, в результаті чого волинська громада втратить своє майно, а ми — робочі місця.

Депутат Волинської обласної ради трьох скликань, кавалер ордена Княгині Ольги Валентина Іванівна Касарда має багато ідей та планів, втілення яких сприятиме подальшому розвитку санаторно–курортних послуг на Волині. Її досвід, управлінські якості, вболівання за «Пролісок» — найкращі аргументи для продовження трудового контракту на посаді директора санаторію матері і дитини. Таким є одностайне рішення загальних зборів колективу. Публічно просимо депутатів облради врахувати думку 140 працівників санаторію «Пролісок», що стверджують це власними підписами, а також відгуки численних клієнтів, серед яких учасники бойових дій на Сході України, ветерани війни та праці, чорнобильці, батьки дітей–інвалідів.

Колектив санаторію «Пролісок».

Telegram Channel