Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Рятівник не вважає свій вчинок геройством

Працівник «швидкої» допомоги, оглянувши Руслана, констатував, що все обійшлося благополучно.

Фото rivne.dsns.gov.ua.

Рятівник не вважає свій вчинок геройством

У центрі Рівного на водоймі провалився під кригу школяр. Ще до приїзду екстрених служб хлопця з крижаної води витягнув боєць Національної гвардії України Анатолій Гордійчук

Він із товаришем ішов біля озера Лебединка і побачив, що приблизно за 10 метрів від берега у воді борсається підліток, намагаючись втриматися на плаву. Військовик не розгубився й одразу кинувся на порятунок хлопця. Коли дістав потерпілого з води, то з товаришем відвів його до найближчого кафе, де в теплому приміщенні працівники закладу зігріли незвичайного відвідувача гарячим чаєм.

Про необдуманий дитячий вчинок, який мало не коштував йому життя, говорив неохоче. Поліцейські зателефонували  до тітки та повідомили про подію.

Зі школярем поспілкувалися поліцейські та рятувальники. Його оглянули медики «швидкої». Хлопчина розповів, що звати його Руслан, йому 13 років і мешкає він із тіткою в селі Забороль Рівненського району. Про необдуманий дитячий вчинок, який мало не коштував йому життя, говорив неохоче. Поліцейські зателефонували до тітки та повідомили про подію. З хлопчиком усе добре. До речі, Анатолій Гордійчук врятував школяра у день свого професійного свята. Він не вважає себе героєм, каже, що на його місці так вчинив би кожен.

Валентин СТАВСЬКИЙ

Telegram Channel