Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Депутати Рівненської обласної ради підготували звернення до Президента, Служби безпеки та Міністерства закордонних справ із проханням вжити усіх можливих заходів для звільнення з полону країни-агресора громадського та політичного діяча, свого земляка Миколи Карпюка. Уродженець села Великий Житин Рівненського району вже чотири роки перебуває у тюрмі в Росії. Документ підготував обранець Микола Лобчук. Рівненська обласна рада розгляне його на одній із найближчих сесій. 

 

У Рівному існує загроза обвалу мостів на вулицях Князя Володимира та Млинівській. Щоденно ними рухаються сотні багатотонних фур, оскільки через них проходить об’їзна дорога навколо Рівного. І їхній стан з кожним роком погіршується. Втім, місто за власний кошт не може відремонтувати мости, оскільки утримує частину шляху. А ділянки безпосередньо над залізничними коліями перебувають на балансі Львівської залізниці.

 

Мешканці обласного центру вимагають перенести підприємство «Акватон», що  на вулиці Богдана Хмельницького, за межі міста.  З  цією фірмою місцеві жителі борються вже давно. «Акватон» виготовляє емальований мідний дріт. Люди, які проживають поблизу виробництва, скаржаться на шкідливі викиди.

 

На Рівненщині мама пече пряники, аби зібрати кошти на операцію сину Матвійку Стрільчуку, якому зараз 1 рік і 4 місяці. У хлопчика діагностували двобічну сенсоневральну глухоту, а лікування коштує майже 30 тисяч євро. Під час сесії райради вдалося продати понад 100 пряників, зібравши таким чином майже 5,5 тисячі гривень. Ще 5 тисяч гривень своїм рішенням виділили депутати з бюджету міста. Небайдужі також можуть долучитися до збору коштів на лікування: 5168 7573 4401 4909, картка ПриватБанку Стрільчук Оксани.

 

У поліському селі хочуть збудувати величезну школу, на її проект уже витратили майже мільйон гривень. Цими днями батькам влаштували віртуальну екскурсію майбутнім навчальним закладом у селі Березове Рокитнівського району. Розрахований він на 1152 учнівських місця. На відео видно величезну майбутню школу та територію навколо неї: поряд квітники, дитячі майданчики з гойдалками, стадіон, велика зелена зона, вело- та автопаркомісця.

 

У Рівному виросте «Писанковий сад». Великодні символи уже втретє прикрасять парк молоді. Нині у дитячій художній школі викладачі та учні готують для виставки величезні розфарбовані яйця.

 

В обласному центрі Рівненщини п’яний водій намагався дати хабара патрульним поліцейським. Автомобіль марки BMW перетнув подвійну суцільну лінію горизонтальної розмітки. Поліцейські під час спілкування з водієм помітили в нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. З метою уникнення відповідальності 26-річний чоловік намагався дати патрульним кошти, проте йому роз’яснили, що це є кримінальним злочином. Водій продовжував їх пропонувати, щоразу збільшуючи суму. На місце події копи викликали слідчо-оперативну групу.

Telegram Channel