Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Каїрі Богоматір зцілювала немічних на очах сотень людей

Це фото 50 років тому облетіло увесь світ.

Фото webcitation.org.

У Каїрі Богоматір зцілювала немічних на очах сотень людей

2 квітня 1968 року в місті Зейтун (передмістя єгипетської столиці) над християнським храмом коптів віряни почали споcтерігати в небі явлення Діви Марії

Першими світіння на церкві помітили робітники–мусульмани. У надвечірній темряві хтось зауважив рух над куполом. Спочатку подумали навіть, що якась жінка хоче кинутися вниз. Тож чоловік на ім’я Фарух тицьнув у фігуру перев’язаним пальцем (який йому мали ампутувати) і закричав: «Пані, не стрибайте!» Затим кинувся викликати поліцію та пожежників. У цей момент «пані» в мерехтливому одязі підвелася на ноги і одна з присутніх жінок закричала по–арабськи: «Наша Богоматір Марія!» Одразу нізвідки з’явилася зграя сяючих голубів, які почали кружляти навколо видіння, не махаючи крилами.

У силуеті впізнали Богородицю — саме такою її зображали на іконах. Вона стояла, схилившись перед хрестом церкви, з якого теж йшло сяйво. Наступного ранку у госпіталі хірург був вражений, коли побачив, що палець Фаруха неушкоджений. Власне, це було перше чудо зцілення у Зейтуні. Інформація про дивне явище миттю поширилася Каїром. У храм потягнулися віряни, почали приносити хворих.

Діву Марію спостерігало багато людей. Причому не тільки християни різних конфесій, але й мусульмани, іудеї та атеїсти. Навколо збиралося до 250 тисяч чоловік. Вперше в історії разом молилося стільки християн та мусульман. Усі вони говорили, що бачать сяючу фігуру.

Навколо збиралося до 250 тисяч чоловік. Вперше в історії разом молилося стільки християн та мусульман.

Богоматір з’являлася протягом трьох років і завжди вночі. Іноді на куполі храму, іноді біля пальм у дворі церкви. Діва Марія була то сама, то з маленьким Ісусом, то з Ісусом та Йосифом. За цей час зцілилося багато немічних.

Силует Богоматері зафіксували фотографи. Журналісти дізналися, що колись ділянка під церквою належала родині коптів Халілу. У 1920 році одному з них наснилася Богородиця і сказала побудувати храм на цьому м.ісці, який і спорудили через п’ять років. Поруч пролягала дорога, якою, як свідчать документи, колись проходило Святе сімейство.

Комісії різних християнських церков підтвердили істинність чуда. Єгипетська влада також ствердила, що явище не є містифікацією. Поліція провела розслідування і виявила, що в радіусі 24 кілометри немає жодного пристрою, який би був здатен проектувати зображення на купол храму.

Тарас СТЕПАНЮК.

Telegram Channel