Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Сама перерізала горло жертвам чи даремно сиділа 20 років?

А ви вірите, що ця миловидна жінка – гіпнотизерка, яка змогла обманути детектор брехні та Президента?

Фото rbc.ua.

Сама перерізала горло жертвам чи даремно сиділа 20 років?

10 квітня на волю вийшла 55-літня Любов Кушинська, яка провела за гратами в Качанівській колонії два десятиліття за подвійне убивство, якого, як стверджує, не вчиняла. Вона була першою жінкою, що отримала довічний термін ув’язнення, і стала першою особою з таким покаранням, кого помилував Петро Порошенко

 

У 1997 році Кушинська керувала фірмою, яка займалася нерухомістю. Її звинуватили у вбивстві 61-літнього лікаря Ореста Циньовського і його 38–річного зятя–підприємця Ярослава Дрожджаля. За версією слідства, Кушинська розправилася із чоловіками через квартиру, яку вони їй довірили продати, а вона хотіла її привласнити.

У матеріалах справи йдеться, що Любов Кушинська особисто стріляла в Ярослава, а Ореста вбивав її напарник Андрій Манько. Наостанок бізнес–леді нібито своєю рукою перерізала горло жертвам, щоб упевнитися, що вони мертві. Аби заховати тіла, яму в лісі викопали заздалегідь.

Любов Кушинська свою провину ніколи не визнавала і не визнає. Стверджує, що її підставили, а вбивав насправді її знайомий із напарниками.

Сама Кушинська своєї провини ніколи не визнавала і не визнає. Стверджує, що її підставили, а вбивав насправді її знайомий із напарниками. Кушинська звертає увагу на те, що її засудили до довічного ув’язнення, а напарника Андрія Манька — ​лише на 15 літ (за інформацією ЗМІ, після відбуття покарання він прожив ще два роки і помер. — ​Ред.).

Жінка наполягає на причетності до цієї справи Романа Станіка. Любов Кушинська стверджує, що Роман був її коханцем, і саме він познайомив її із власником квартири Дрожджалем. «Роман Станік і замовив цей вирок. Через те, що заборгував мені дуже велику суму грошей», — ​заявляла в одному з інтерв’ю Кушинська. 

Однак родичі жертв не вірять у невинність Любові Кушинської. Галина Дрожджаль, донька та дружина убитих чоловіків, ще місяць тому, коли стало відомо про ймовірний указ про помилування, звернулась у листі до Президента із закликом не робити цього, бо це буде «велика підлість та помилка». «Кушинська — ​це вовк в овечій шкурі. Брехала, бреше і буде брехати. Вчиняла злочини і буде вчиняти», — ​написано у листі Галини Дрожджаль до Порошенка. Жінка стверджує, що Любов Кушинська забрала оригінали документів на квартиру, а коли власники прийшли по них, вона їх убила. За словами пані Галини, свою квартиру їй вдалося відсудити лише через рік після вироку Кушинській, і протягом цього часу там жила донька засудженої, яка, «коли її за рішенням суду мали виселяти, покрала все, що можна було, — ​котел, батареї…»

Також Галина Дрожджаль підозрює, що Любов Кушинська володіє гіпнотичним впливом, про що є свідчення одного зі слідчих і наглядачки в сізо… До речі, син убитого Ореста Циньовського Юрій спробував провести власне розслідування, але його теж убили — ​через 2,5 року після того, як розправились із батьком.

 Чому Президент помилував Любов Кушинську? Про це поклопотався народний депутат від Блоку Петра Порошенка Олександр Грановський. За його словами, підтвердити невинуватість жінки допомогли експерти–криміналісти та фахівці з детектору брехні, які кілька днів працювали з нею у в’язниці. «Я провів достатньо часу з Любою, а після і сам глибоко занурився в її проблему, щоб мати повне моральне право стверджувати, що Люба нікого не вбивала. Особисто знайшов і деяких суддів, які слухали цю справу, прокурорів, які звинувачували її, інших свідків, поговорив із журналістами і т. д. Поза всяким сумнівом, у той далекий час система отримала однозначну команду: Люба Кушинська повинна здохнути на нарах», — ​заявив Грановський.

Вийшовши на свободу, вона зможе в судовому порядку скасувати винесений їй вирок. Допомагати буде адвокат Андрій Федур. Він заявляє: «Я ретельно вивчив матеріали цієї кримінальної справи. Усі 19 томів. З додатками, доказами. І прийшов до глибокого переконання, що рішення суду було щонайменше помилковим. Суд ухвалив його всупереч доказам. Мене дуже цікавить, чому справжніх убивць 20 років ніхто не шукав». Федур обурений: Манько, який відсидів 15 літ у цій справі, на судовому засіданні зізнався, що Кушинська не вбивала, а її він обмовив, бо його змусили. ​Але суд не взяв до уваги цих слів.

…Словом, кінець страшної історії, яка почалась 20 років тому, ще попереду. І багато фігурантів цієї справи, в тому числі і дуже високопоставлених, схоже, знову можуть втратити сон. Або життя?

Василь РОГУЦЬКИЙ

Telegram Channel