Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Савченко худне, Ляшко одружується, а Гройсман шукає диплом про освіту

«Та я – купив?!!»

Фото dt.ua.

Савченко худне, Ляшко одружується, а Гройсман шукає диплом про освіту

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

У нашого прем’єра – «липовий» документ?

Якщо підозри підтвердяться, очільнику уряду загрожуватиме не тільки відставка

Припускають, що диплом Володимира Гройсмана про вищу освіту — фальшивий. Обставини отримання цього документа вивчає Генеральна прокуратура за зверненням народного депутата Віталія Купрія. Останній здивувався, що згідно з резюме Гройсмана, у 2002−2003 роках він навчався у Міжрегіональній академії управління персоналом (МАУП) і отримав диплом цього вишу, хоч граніт науки там гризуть не два, а п’ять літ. Інтриги додала невдала спроба перевірити інформацію в електронному реєстрі Міністерства освіти. Коли Купрій увів оприлюднені Гройсманом реквізити його диплома, сайт МО повідомив, що такого документа… не існує. Відтак політик припустив, керівник виконавчої влади в Україні послуговується підробленим посвідченням про вищу освіту.

Ще більші сумніви з’явилися у парламентаря після того, як на його запит з цього приводу у МАУП відповіли відмовою. Тож довелося апелювати до Феміди. І ось недавно Печерський райсуд Києва зобов’язав МАУП надати всі матеріали особистої справи колишнього студента Володимира Гройсмана слідчим Генеральної прокуратури. Відомості за фактом підробки документа ГПУ уже ввела до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У слідчих буде місяць для перевірки справжності диплома глави уряду. Якщо підозри підтвердяться, то Гройсмана чекатиме не лише політичний скандал, а й, імовірно, кримінальна справа. Якщо ні – Володимир Борисович постане в образі «молодого успішного управлінця», якому надокучають заздрісники-опоненти.

 

Герой України схудла на 15 кілограмів

Позбавлена недоторканності депутатка голодує вже 20 днів]

 

 У сізо її відвідали мама та сестра. Вони кажуть, що Надія схудла з 85 до 70 кілограмів. Вона нічого не їсть, лише вживає воду та курить. Через це з травною системою почалися проблеми. Савченко попросила медичної допомоги. За словами її сестри Віри, у російському сізо вага Надії під час голодування зменшувалась до 49 кілограмів. Зараз, як стверджує сама арештантка, її «здоров’я погіршується в межах норми, але не критично». Надія Савченко обіцяє голодувати «до того дня, поки не буду на волі й не зможу повноцінно захищатися в судах і захищати себе, свою сім’ю, своїх близьких і народ України, поки не зможу повноцінно виконувати свою діяльність як народний депутат України та політичну діяльність». Щоправда, поки що пройти детектор брехні вона не погодилась.

Нагадаємо, що 22 березня Верховна Рада зняла із Савченко недоторканність і дозволила притягнення до кримінальної відповідальності й арешт. Її звинувачують у підготовці масштабного теракту з метою державного перевороту.

 

Добрий король вирішив, що не тільки чоловіки – люди

У Саудівській Аравії вперше відбувається тиждень жіночої моди. У ньому беруть участь відомі західні кутюр’є Роберто Каваллі і Жан-Поль Готьє

 

 Щоправда, на показі діють жорсткі правила: у глядацькому залі дозволено бути присутніми лише жінкам і заборонена зйомка. Тиждень моди в країні, де панянки мають носити традиційне довге плаття, розглядається як політичний сигнал. У вересні 2017-го король Сальман бен Абдель Азіз Аль Сауд оголосив про початок процесу модернізації держави. Зокрема, він розпорядився з 2018 року зняти заборону на водіння автомобілів для жінок. З січня жінки мають право відвідувати футбольні матчі, а в майбутньому вони зможуть без згоди чоловіка засновувати фірми. Крім того, у найближчі дні в Саудівській Аравії вперше за понад 35 років відкривається громадський кінотеатр.

 

Головний радикал бере шлюб. Із жінкою!

Народний депутат Олег Ляшко розповів, що вони з цивільною дружиною Росітою (на фото) йшли до цього моменту протягом 20 років

 

 Про пропозицію нарешті офіційно оформити стосунки із жінкою, з якою виховує 16-річну доньку, Ляшко сам повідомляв у «Фейсбуці». За його словами, він міг би «думати» іще 20 років, але скоро в рацс піде їхня спільна дочка, тому відкладати далі це рішення було безглуздо. Реєстрацію запланували на 2 червня.

 

Волинський – сьомий у рейтингу найбагатших губернаторів

Керівники 24 обласних державних адміністрацій за 2017 рік разом задекларували близько мільярда гривень. Майже таку суму у держбюджеті заклали на модернізацію початкових шкіл по всій Україні, зазначає «Главком», який і склав рейтинг

 

 Згідно з деклараціями, 282 мільйони гривень очільники областей зберігають у готівці, 571 мільйон – на банківських рахунках. За минулий рік глави ОДА заробили 68,2 мільйона гривень. Члени їхніх родин поповнили сімейні бюджети на 13 мільйонів.

Найбагатшим, за декларацією, виявився очільник Миколаївщини Олексій Савченко, який має 642 мільйони гривень. 2-ге місце з великим відривом посів керівник Чернігівщини Валерій Куліч із 43 мільйонами гривень, 3-тє – одеський губернатор Максим Степанов, який може похвалитись  37 мільйонами заощаджень.

Керівник Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко (на фото) опинився на сьомому місці рейтингу, задекларувавши 16 мільйонів гривень, із яких 1,3 мільйона він заробив минулого року. Значну частину грошей зберігає у готівці.

 

Обережно: Україну накрили потужні магнітні бурі

За даними Інституту геофізики, «атаки з космосу» будуть практично безперервні

Можете трохи заспокоїтись, якщо читаєте ці рядки у неділю – саме з цього дня, 15 квітня, бурі почнуть вщухати. А от у п’ятницю-суботу штормитиме на повну. У ці дні треба бути максимально уважними до свого здоров’я навіть тим, хто не має хронічних болячок. Адже магнітне поле впливає на швидкість реакції і позначається на роботі серцево-судинної системи. Людина може відчувати болі у серці, мігрені і слабкість. Аби полегшити вплив магнітних бур на організм, треба відмовитись від алкоголю та важкої їжі. Частіше влаштовувати прогулянки, раніше лягати спати і максимально зосередитись на приємних речах.

 

Пряма мова

Анатолій ГРИЦЕНКО, лідер партії «Громадянська позиція», у відповідь на звинувачення голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці в тому, що на посаді міністра оборони він розкрадав землі української армії, зокрема на узбережжі Чорного моря, а також продав Будинок офіцерів у Луцьку:

 

 Печалька, як каже мій син, що на Волині таких вибирають в обласну раду та ще й головою. По-перше, він бреше, по-друге, я не вважаю цю людину взагалі такого калібру, щоб керувати обласною радою. Це брехун. Нехай подає в суд на мене… Якби Палиця був державним діячем і читав закони, він би знав, що жоден міністр, незалежно від прізвища, включно з нинішнім, не мав і не має права продавати землю.

Telegram Channel