Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Анатолій Гриценко: «Хочемо об’єднати порядних людей, щоб зберегти країну»*

Лідер «Громадянської позиції» поділився своїм баченням виходу країни з кризи.

Фото прес-служби ВОО партії «Громадянська позиція».

Анатолій Гриценко: «Хочемо об’єднати порядних людей, щоб зберегти країну»*

На Волині побував голова Координаційної ради партії «Громадянська позиція», який на прес-конференції розповів про прийдешні вибори: президентські, парламентські й місцеві та шанси їхньої політичної сили на перемогу

Обласна організація — ​в п’ятірці найкращих

В нашій області «Громадянську позицію» у радах різних рівнів представляють 52 депутати, один міський й один сільський голови. За словами Анатолія Гриценка, волинська організація, яку очолює Сергій Чуріков, входить в п’ятірку найкращих в Україні. Партія йде до людей, працює прозоро, а фінансується за благодійні та членські внески свідомих громадян. Він нагадав, що на президентських перегонах 2014-го за нього проголосував понад один мільйон українців, у тому числі й багато волинян. Але тоді вибори пройшли в один тур, бо люди хотіли миру, як їм пообіцяв кандидат Петро Порошенко, а вони йому повірили.

Єдиний порятунок — ​підйом економіки, і партія знає, як це ефективно зробити.

Коли буде миротворча місія на Сході Лідер «Громадянської позиції» у своєму виступі акцентував увагу на кількох важливих моментах, які хвилюють наших співвітчизників. За його словами, триває пошук мирного вирішення конфлікту на Сході. Вже стало очевидно, що до завершення президентських виборів в Україні не буде ніякої миротворчої місії.

Тому що цій владі, якій залишилося менше року, зарубіжні партнери просто не довіряють. Вона бере на себе зобов’язання, а потім всіх обманює. Адже формат місії передбачає її тривалість від трьох до п’яти років та чисельність контингенту — ​30–40 тисяч військових і 5–6 тисяч цивільних. Тому всі будуть чекати, коли пройдуть вибори глави держави. Як наголосив пан Гриценко, у нинішнього Президента Петра Порошенка немає жодних шансів переобратися.

Єдиний рятівний шлях — ​підйом економіки

На думку політика, рецепти виходу з кризи дуже прості й загальновідомі. Два інших варіанти вже випробували: перший — ​друкувати гроші й роздавати їх, як це зробила Венесуела. Другий — ​набирати кредитів, як це робить нинішня українська влада. Адже зовнішні борги нашої країни, гарантовані державою, — 2,4 трильйона гривень. Якщо цю суму поділити на всіх громадян, то виходить приблизно 50 тисяч гривень на кожного жителя. Нам відклали виплати до 2019-го, але за два роки треба віддати приблизно 18 мільярдів доларів. У таку кабалу завели Україну нинішні правителі. Ми не зможемо віддати ці борги, а нова влада постане перед загрозою дефолту та повної санації фінансів. Єдиний порятунок — ​підйом економіки, і партія знає, як це ефективно зробити.

Головні пріоритети: розвиток підприємництва, зменшення й спрощення податків. Необхідно навести лад на митниці, а суд повинен тримати планку закону й захищати приватну власність. Держава через механізми бюджетного та кредитного фінансування буде стимулювати розвиток фундаментальної науки та сучасних технологій.

Пошук надійних партнерів і план дій

«Громадянська позиція» хоче об’єднати ті політичні сили, які близькі їй по духу, щоб виставити одного кандидата й перемогти на виборах, і це цілком реально. Серед партнерів — ​«Самопоміч», «Народний контроль», «Європейська партія», «Сила і честь», «Рух нових сил» та «Демократичний альянс», «Альтернатива».

Зараз працюють над розробкою плану дій, щоб зберегти державу та її потенціал. І зробить це професійна команда, яка тепер формується, адже нашу країну в найближчі два роки очікують вибори: президентські, парламентські й місцеві.

Але перемога на виборах — ​це лише 10 відсотків зусиль, а 90 треба докласти, щоб нова влада за кілька місяців не стала злочинною.

Не взяли жодної копійки від олігархів

Як зазначив Анатолій Гриценко, партія пройшла непростий шлях й має реальний шанс бути представленою у парламенті й формувати уряд. У попередні роки вони не взяли жодної копійки від олігархів й не включили у списки їхніх представників, хоча такі пропозиції були — ​по 5 мільйонів доларів за одне місце.

«Громадянська позиція» не полює за «електоратом», а доносить свою точку зору до громадян, яких поважає, та вірить в їхню мудрість, говорить правду й не дає нереальних обіцянок.

Telegram Channel