Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Луцькі атовці, а також члени сімей загиблих на Сході виступили проти намірів влади монетизувати пільги на проїзд у громадському транспорті. Відповідне звернення направили до міської ради. «Пільги, які зароблені ціною життя наших дітей, хочуть звести до грошової одиниці. Якщо взяти 30 поїздок у місяць по 4 гривні, то виходить 120 гривень. А якщо мені в день виходить 5–6 поїздок в одну сторону, так само хлопці-атовці – дехто з них їздить на роботу з пересадками… Хочеться, аби пільги надавалися так, як нам і хлопцям обіцяв Президент», – розповіла лучанка Любов Карабан, син якої Артем у 2014 році загинув поблизу Савур-Могили.

 

Андрій Злотко, уродженець Іваничів, став чемпіоном із приготування піци в італійському містечку Парна. Україна вперше була представлена на чемпіонаті світу з піци, участь у якому взяли понад 800 учасників із 44 країн світу. Чоловік переїхав до Італії після закінчення школи в пошуках роботи, згодом відкрив у Римі свою піцерію. Піцу, яку готував волинянин, він присвятив своїй дружині і назвав «Яна».

 

Яна Власюк із Нововолинська стала переможницею штату Пенсильванія в рамках найпрестижнішого конкурсу світу серед дівчат після 25 років та заміжніх Mrs. Globe (Місіс Земна куля). Дівчина, яка більше двох років проживає за океаном, у червні змагатиметься за звання «Місіс США», щоб представити країну в фіналі конкурсу Mrs. Globe.

 

Чудотворну ікону «Святих жінок-мироносиць» зі святої гори Афон (автономна монастирська держава в Греції) привезуть до Луцька 21 квітня. Образ прибуде у Свято-Покровську церкву. Наступного дня о 15:00 відбудеться хресний хід з іконою до храму Всіх Святих землі Волинської.

 

Маленьких лучан, які ходять у дитсадок № 3, батьки пересаджують через паркан. Оскільки дорога жахлива, до закладу пройти неможливо. Мешканці зібрали 192 підписи та звернулися до міської влади з проханням про капітальний ремонт доріжки довжиною близько 50 метрів. Втім, це вже не перше звернення, а віз і нині там.

 

Трирічна волинянка, якій, граючись пневматичною гвинтівкою, вистрілила у голову рідна 6-літня сестра, одужує. Про це у соцмережі написала мама Світлана Зінов’єва-Бенедисюк. Жінка дякує усім людям, небайдужим до їхнього горя. «Завдяки вам, вашим молитвам і допомозi ми змогли пережити найстрашнiшi для нас днi. Наша дiвчинка вижила завдяки нам усiм. Нiколи не могла й уявити, що нас спіткає така бiда. Дуже дякуємо вам за вашi щирi серця, вашу підтримку», – пише Світлана. 

Telegram Channel