Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Отця Дмитра, який на свято Дмитра біля села Дмитрівка п’яним скоїв ДТП з чотирма автівками, не оштрафували і не позбавили права кермування. А потерпілі залишилися без відшкодування за свої побиті машини. Усе тому, що в райсуді, де мали б розглядати позов, немає жодного служителя Феміди. А за терміном давності цю справу вже не розглядатимуть. Крім цієї, у суді «зависло» ще понад 900 інших справ.

 

Співак із Дубровицького району Дмитро Самко пройшов до півфіналу проекту «Голос країни-8». У чвертьфіналі він виконав пісню «Океану Ельзи» «Там, де нас нема». У сюжеті про Дмитра показали його рідне село Бережницю. «Я буду битися до кінця – за своє село, за честь свого району, своєї області», – сказав чоловік перед виступом.

 

На залізничному вокзалі у Рівному через молодика з арсеналом зброї евакуювали людей. Під час патрулювання правоохоронці помітили підозрілих осіб з ознаками наркотичного сп’яніння. Під час поверхневої перевірки у 24-річного рівнянина виявили бойову гранату РГД-5, запал та два ножі. Чоловік нині у сізо.

 

Перші камери з розпізнаванням номерів та облич на опорах на вулицях Дубенська, Макарова, Хвильового та Степана Бандери в обласному центрі Рівненщини. Програмою «Безпечне місто» передбачено 87 стаціонарних та роботизованих кольорових ІР-відеокамер. 35 із них матимуть функцію розпізнавання номерних знаків автомобілів, а 52 зможуть ідентифікувати обличчя. Передбачено придбання ще 300 камер, щоб встановити їх поблизу шкіл та дитсадків.

 

Бетонні брили самовільно встановив на грунтовій об’їзній дорозі між селами Богдашів та П’ятигори на Здолбунівщині місцевий підприємець Станіслав Середюк. Він пояснює: зробив так, щоб люди не їздили по шляху, бо він руйнується, особливо під час дощу, це господарський підхід на весняний період. Селяни, які цим напрямком значно скорочували відстань між селищами, добираючись до родичів чи церкви, не оцінили такої «турботи» і викликали поліцію. Тепер «господар» зобов’язаний найближчим часом демонтувати перешкоди.

 

Ольга Сумська покрасувалася у шкіряній куртці від Фелікса Родіонова – відомого модельєра зі Здолбунова, який шиє для багатьох відомих людей в Україні та світі. Очевидно, обнову актриса придбала перебуваючи нещодавно у Рівному з виставою. Також припускають, що це подарунок модельєра Сумській, з якою він товаришує вже багато років. Вартість дизайнерської речі Фелікса Родіонова в середньому становить 2–3  тисячі доларів, хоча є і за 10  тисяч.

Telegram Channel