Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Коли в країні війна, священик  має бути і капеланом, і волонтером

Отець Володимир у Свято-Миколаївському храмі.

Фото з особистого архіву Володимира МИЦЬКА.

Коли в країні війна, священик має бути і капеланом, і волонтером

Декан Камінь–Каширського благочиння УПЦ Київського патріархату Володимир Мицько отримав пам’ятну медаль «Спаси і сохрани» від громадської організації «Всеукраїнське об’єднання «Країна»

Про це священик повідомив на особистій сторінці у «Фейсбуці». Нагороду насамперед вручають військовим капеланам, які виконують душпастирську місію в зоні проведення АТО, а також вірянам — за самовіддану працю на благо народу.

 

«Привезли подарунки на передову».
«Привезли подарунки на передову».

 

Отець Володимир приєднався до волонтерського руху. 

Від початку російської агресії на Сході України отець Володимир приєднався до волонтерського руху. Згодом присвятив себе служінню капелана. Неодноразово відвідував територію, де тривають бойові дії, — духовно та матеріально підтримував оборонців нашої країни. У цьому йому щиро допомагала і продовжує це робити громада міського Свято–Миколаївського храму, настоятелем якого він є. Зокрема, доброчинці постійно передають українським воякам продукти харчування, засоби особистої гігієни, інші потрібні речі. Саме парафіянам Володимир Мицько і завдячує отриманням згаданої відзнаки, називаючи її не інакше як спільною: «Я пишаюсь і люблю свою паству, таку різну і таку колоритну. Ви — найкраща моя родина, маєте добре і чуйне серце, відгукуєтесь на чуже горе, страждання і поневіряння не тільки словами, а й дією. Я вас люблю! Слава Богу! Слава Україні!»

Олександр ПРИЙМАК.

Telegram Channel