Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Лісівники випустили на волю 60 фазанів

Ось-ось прощальна мить із птахами.

Фото Світлани ДУМСЬКОЇ.

Лісівники випустили на волю 60 фазанів

Збагачувати місцеву фауну цими куроподібними птахами колектив ДП «Горохівське ЛМГ» розпочав позаторік — тоді їх придбали 80. Минулого року головний мисливствознавець Григорій Биховець привіз із Іллінецького державного фазанарію, що розташований у Вінницькій області, 150 голів молодняка. Дали йому «прописку» в угіддях Горохівського лісництва

Фазан звичайний — красивий птах підродини фазанових ряду куроподібних із яскравим різ­нокольоровим пір’ям — золотавим, темно–зеленим, помаранчевим, фіолетовим. Він вважається південним, мешкає в Азії. Фазанів успішно розводять також у Європі та Північній Америці. Для цього існують відповідні програми з їхньої акліматизації. На території України ці птахи поширені у південних та південно–східних регіонах, а також на Закарпатській рівнині та в окремих районах Волині.

Фазан вважається південним птахом, мешкає в Азії.

Тепер до цих адрес активно приєднується Горохівщина. Минулого тижня Григорій Биховець знову їздив в Іллінецький державний фазанарій і привіз звідти 60 дорослих птахів. Це стало подією в Горохівському лісомисливському господарстві, зокрема в Горохівському лісництві. Фазанів обережно діставали з ящиків і випускали у нове життя директор ДП «Горохівське ЛМГ» Володимир Супрун, головний мисливствознавець Григорій Би­ховець, інженер Олег Дахнюк, водій Роман Майко, депутат районної ради, житель Квасова Юрій Обишук, активісти шкільного лісництва Богдан Дохнюк і Христина Степанюк.

 

На Горохівщині побільшало теплолюбних пернатих.
На Горохівщині побільшало теплолюбних пернатих.

 

Юні помічники лісівників здивували всіх глибокими знаннями про флору й фау­ну. Четвертокласник Охло­півської ЗОШ І—ІІ ступенів Богдан Дохнюк безпомилково вирізняв самців і самиць, розповів про цих птахів багато цікавого. Як з’ясувалося, готуючись до зустрічі фазанів, розшукав інформацію про них в інтернеті.

Лишається сподіватися, що Горохівщина стане для цих птахів новою комфортною для проживання домівкою.

Світлана ДУМСЬКА.

Telegram Channel