Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Олігархи багатші за Президента

Топ-4 українських мільярдерів: Ахметов, Коломойський, Боголюбов і Пінчук.

Волинь-нова

Олігархи багатші за Президента

За рейтингом журналу «Фокус», 2017 року найбагатшими людьми в Україні стали Ринат Ахметов (3,1 млрд дол.), Ігор Коломойський (1,6 млрд дол.) та Геннадій Боголюбов (1,5 млрд дол.)

А от Петро Порошенко, хоч і увійшов до сотні, однак випав із першої десятки багатіїв, займаючи 11-те місце з капіталом трохи більше 540 млн доларів. Порівняно ж із довоєнням його статки взагалі зменшились у кілька разів. Незважаючи на війну, за даними журналу, минулоріч зросли капітали Жеваго, Новинського і подружжя Герег.

Порошенко став першим президентом, який не збагатився на посаді, а навпаки — ​втратив значну частину своїх статків.

Хочу нагадати, що 2016-го, за рейтингами журналу «Фокус», Петро Порошенко володів капіталом 589 млн доларів, перебуваючи на десятому місці, а на початок війни в 2014 році його капітал оцінювався у 918 млн доларів.

Тому, на мою думку, Порошенко став першим президентом, який не збагатився на посаді, а навпаки — ​втратив значну частину своїх статків.

Чи не правда, це якось суперечить російській пропаганді, яку так радо повторюють у «Батьківщині», що влада нібито «наживається на війні»?

І ще одне важливе спостереження: у першій п’ятірці мільярдерів — ​жодного бізнесмена, який би міг похвалитися близькістю до влади. А на другому місці взагалі олігарх, який систематично підтримував і збирається підтримувати будь-яку опозицію до Петра Порошенка.

Акцентую для тих, хто любить патякати про нібито «авторитаризм» в Україні. Нагадаю, що за часів справді авторитарного Януковича опозиція сиділа в тюрмі, а не багатшала.

Віктор УКОЛОВ, політолог

 

Telegram Channel