Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Утричі зменшили розмір застави екс-голові Любомльської РДА Миколі Пархомуку, якого звинувачують в отриманні хабара 2 000 доларів. Його злочин перекваліфікували з особливо тяжкого на тяжкий, і тепер розмір застави сягає 140 960 гривень. Решту 339 040 гривень мають повернути дружині підозрюваного – Надії Пархомук, яка нещодавно сплатила за чоловіка 480 тисяч гривень.

 

Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки у Ковелі потопає у смітті. Тут не прибирають близько тижня. За цей час відходів накопичилося дуже багато, а вітер і пташки розносять їх повсюди. У міській раді пояснили, що сміттєвий колапс виник через те, що КП «Верес» не виконувало взяті на себе зобов’язання щодо прибирання місць загального користування, і з ними розірвали договір, а нових виконавців не призначили.

 

До Луцька 2 червня приїде німецький диско-гурт «Boney M.», створений ще у 1975 році. Зірки світового рівня прибудуть в Україну вперше. Артисти планували виступити з туром у чотирьох містах-мільйонниках, однак рівненські організатори масових заходів – івент-агенція «Мегаподія» – після довгих переговорів зробили неймовірне – вмовили зірок приїхати ще й до Луцька. Обіцяють, що квитки на концерт легендарного гурту будуть за доступними цінами.

 

Луцького капелана Олександра Вронського нагородили державною нагородою «За гуманітарну участь в антитерористичній операції». Відзнаку вручив голова Волинської обласної держадміністрації Олександр Савченко. Заступник голови громадської організації «Військові капелани Волині» неодноразово їздив на ротації до українських бійців, а також збирав та перевозив благодійну допомогу для військовиків.

 

Майже 13 тисяч декларацій із лікарями уклали волиняни у рамках медичної реформи. У Луцькому районі підписали

1600 декларацій, у Любешівському — 1200, Любомльському – 1300, Маневицькому — 2500, в обласному центрі – понад 4000. «Аутсайдерами» процесу наразі є Володимир-Волинський район, де уклали лише 43 договори, Камінь-Каширський (48) та Рожищенський (лише 13).

 

На Волині – нашестя кліщів. За останні п’ять літ в області спостерігається найбільша кількість випадків кліщового вірусного енцефаліту серед людей. Тож медики закликають бути уважними до себе: квітень і травень — пік активності цих членистоногих, тому будь-який виїзд на природу потенційно небезпечний через ризик підхопити паразита.

Telegram Channel