Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Як здобути перемогу над комарами?

Волинь-нова

Як здобути перемогу над комарами?

Ці набридливі кровопивці здатні «отруїти» відпочинок на природі, зробити безсонними наші ночі та ще й можуть заразити небезпечними хворобами і паразитами. Існує багато різних хімічних засобів, які допоможуть в обороні. Але якщо їх нема під руками або коли йдеться про безпеку дітей, скористайтесь цими порадами

1. Ванілін. Знайдіть у кухонній шафці недорогу ароматну приправу, яку використовують для випічки. Для ванільного розчину візьміть 1 літр холодної води і пакетик ваніліну, змішайте їх, влийте в пульверизатор і побризкайте себе і своїх домочадців. Можна також приготувати мазь: додайте до дитячого крему порошок ваніліну, змастіть сумішшю відкриті ділянки тіла. Цей засіб добрий тим, що не викликає алергії навіть у малюків.

2. Гвоздична вода. Візьміть 5 г бутонів сухої гвоздики, залийте склянкою води і поставте на вогонь. Кип’ятіть рідину протягом 10–15 хвилин. Остудіть розчин, а потім змішайте його з будь–яким старим або непотрібним вам одеколоном. Сміливо бризкайте гвоздичною водою на себе і домочадців.

Рекомендується змастити місця, що сверблять, кефіром, прикласти листя м’яти, подорожника.

3. Ефірні олії. Для боротьби з комарами використовують олію чайного дерева, анісу, герані, лаванди й евкаліпта. Змішайте декілька крапель із дитячим кремом, намажте шкіру і вирушайте гуляти.

4. Риб’ячий жир. Як це не дивно, але комарі також терпіти не можуть цього продукту. Вирушаючи до лісу чи на риболовлю, змащуйте шкіру риб’ячим жиром. Аромат не з найприємніших, але захист гарантований.

5. Сік лимона, лайма, апельсина або грейпфрута допомагає відлякувати кровопивць. Спробуйте нанести кілька крапель цитрусових на шкіру, щоб комарі та мушки не зіпсували вашу прогулянку.

5. Рятівна бузина. Розвісьте гілочки цієї рослини (можна ще і ялівцю, черемхи) в будинку. Вони не тільки внесуть у ваше житло аромат лісової свіжості, але й захистять від комах.

6. Соєвий соус. Досить поставити невелику миску з цим продуктом на тумбочку біля ліжка — і сон ваш не потривожить дзижчання.

Якщо комарі вже покусали. Рекомендується змастити місця, що сверблять, кефіром, прикласти листя м’яти, подорожника. Допоможе і перевірений часом бальзам «Зірочка». Ще один чудовий народний засіб – розчин харчової соди, який швидко нейтралізує комарині укуси в дітей.

Олена ТИШКО.
м. Луцьк.

Telegram Channel