Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Тепловий удар може збити з ніг

Спека може принести великі неприємності.

Фото ochakiv.info

Тепловий удар може збити з ніг

Спекотної пори навіть здорові люди почуваються не найкраще. Що вже казати про хворобливих дітлахів чи стареньких. Для них висока температура повітря у задушливому приміщенні чи на вулиці під палючим сонцем особливо небезпечна. Коли ж треба бити на сполох?

1. Якщо шкіра стає червоною. Для швидшого охолодження тіла кров «припливає» до поверхні, це — сигнал, що пора ховатися у затінок.

2. Можуть виникнути проблеми з диханням. Серцебиття або прискорюється, або помітно сповільнюється. Зайдіть у прохолодне місце, приляжте.

3. Якщо температура тіла підвищується — потерпілий під загрозою. Обгорніть його простирадлом, змоченим у холодній воді, викличте «швидку».

 Сплутаність свідомості, невиразне мовлення, занепокоєння, зміна настрою, судоми — свідчення того, що потерпілому необхідна медична допомога

4. Коли є скарги на важкість у шлунку і нудоту, а також головний біль. Зневоднення спричиняє неприємний запах із рота, слабкість або судоми. Тому влітку важливо пити більше води, споживати легку їжу, фрукти й овочі.

5. Під час класичного теплового удару тіло є сухим, але якщо він пов’язаний із фізичними навантаженнями — шкіра стає липкою. У найгарячішу пору доби не перенапружуйтесь.

7. Сплутаність свідомості, невиразне мовлення, занепокоєння, зміна настрою, судоми — свідчення того, що потерпілому необхідна медична допомога.

Telegram Channel