Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Як відіпрати кухонні рушники

Волинь-нова

Як відіпрати кухонні рушники

Навіть у тих вправних господинь, котрі спокійно ставляться до прання, люблять діставати чисті речі з машинки, вдихати свіжий аромат і акуратно розвішувати, опускаються руки, коли справа доходить до кухонного текстилю. Виводити із серветок і рушників плями, що в’їлися, — ​справжня мука. Нерідко доводиться вдаватися до старого, перевіреного ще бабусями методу — ​виварювання

На щастя, нині є значно простіший спосіб. Щоб надати рушникам належного вигляду, скористайтеся господарським милом і поліетиленовим пакетом. А попрати доручіть… мікрохвильовці.

Кухонний текстиль намочіть, ретельно намильте і покладіть у торбинку, але не зав’язуйте. Помістіть пакет на 1,5–2 хвилини у мікрохвильову піч, налаштовану на середню потужність. Після цього обережно дістаньте його за допомогою щипців, щоб не обпектися, і добре прополощіть рушники в чистій воді — ​плям і неприємного запаху наче й не було.

Надавайте перевагу лляним та бавовняним рушникам, які значно практичніші у користуванні.

До речі

— Не купуйте для кухні махрових рушників: вони швидко забруднюються і мають неохайний вигляд, до того ж довго сохнуть. Надавайте перевагу лляним та бавовняним вафельним, які значно практичніші у користуванні.

— Коли куховарите, послуговуйтеся картатими чи барвистими, на них плями менш помітні. Мийте жирні руки чи витирайте їх паперовими серветками — ​буде менше прання.

— Міняйте текстильні вироби через кожні 2 дні, щоб не доводити їх до критичного стану. Використовуйте декілька — ​окремо для посуду, для гарячих каструль, для рук тощо.

— Щоб не псувати вигляд кухні брудними рушниками й серветками, тримайте їх у симпатичній плетеній корзинці.

Telegram Channel