Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Дарма я наївся цибулі, ху-ху! Був козаком, а тепер боягуз…

Волинь-нова

Дарма я наївся цибулі, ху-ху! Був козаком, а тепер боягуз…

Навіть єдина переможниця нашого конкурсу не відгадала, що ми мали на увазі пісню гурту « Ot Vinta », але ж завдання ставилося назвати слово, а з цим колишня вчителька із села Лобачівка Горохівського району Лариса Семко завдяки наймолодшому внуку справилася блискуче

Але для тих, хто не мав змоги стежити за нашим конкурсом, нагадаємо запитання доволі каверзного, як виявилося, двадцятого туру.

«Гарбуз із секретом» – 20 (2018)

Коли вона опинилася на відстані півподиху, як співається у популярній пісні, козак став тим, хто не грає у хокей , бо…

Поліщуки могли б цією рослиною завалити півсвіту. Навіть неперевершений Мессі сьогодні рекламує похідний від неї продукт, який з’явився на світ завдяки примхам вибагливого клієнта у середині ХІХ століття. Хоч він і шкідливий для здоров’я.

Щоб продукт якомога довше мав товарний вигляд, майже 100 років тому жінка на ім’я Лора вигадала коробку з воскованого та пропрасованого гарячою праскою паперу. Сьогодні його замінив в основному пластик.

Першими приправами, що їх використав для хрусткої картоплі Мерфі, були сіль, оцет, сир та цибуля – вони і дотепер популярні.

А ось чоловік на ім’я Джо (не індіанець, а той, предки якого обожнюють футболки кольору весни) спочатку до кожної такої коробки вирішив додавати пакетик із сіллю. Залишалося відкрити, висипати її вміст і потрусити. А потім той Джо придумав неймовірне: відмовився від пакетика із сіллю, але не від солі, приправив основний компонент ще оцтом, сиром (звісно, й олія з перцем тут є – як же без них ), і… Не вистачає однієї приправи, яка була застосована вперше до нього. Саме те, з чого вона виготовляється, ми й заховали у гарбузі. До речі, і сьогодні ця приправа теж ходова, але вона має багато конкурентів – від тих, які пасуться на полях чи плавають в океанських глибинах.

А тепер ще раз читайте перше речення про козака, який дуже шкодує про те, що зробив, і... відповідайте.

Що ми заховали у гарбузі?

«Коли я прочитала, то спочатку, звісно, не мала уявлення, що це. Але знаю, що мій наймолодший онук Орест захоплюється футболом. Тому питаю його: «Що рекламує Мессі?» – «Та чипси», – усміхається він. Ой, ті діти, вони так їх люблять, хоч це і шкідливо. Тоді я вхопилася за слово «чипси» і почала перебирати, з якими добавками їх роблять. Далі вже вчепилася за формулювання «Коли вона опинилася на відстані півподиху, як співається у популярній пісні, козак став тим, хто не грає у хокей, бо…» Ага! Став боягузом! Бо… Бо, напевне, наївся цибулі!» сміялася Лариса Володимирівна, коли розповідала нам свою історію віднайдення відповіді.

Але про «Ot Vinta» вона не чула. Тож ми процитували пані Ларисі:

Як буяє усе, як у серці пече,

Ще не було такої весни.

Гострий погляд твоїх незрівняних очей,

Наче цвяхом прибив до стіни.

Ти сама підійшла, дивина серед див,

Досить близько, щоб я зрозумів:

Дарма я наївся цибулі! (Двічі)

Дарма-а-а-а-а! (Двічі)

А ще скажемо, що пані Лариса стала єдиною переможницею нашого конкурсу і отримає від «Цікавої газети на вихідні» 200 гривень призових! Вітаємо!

А нам час оголошувати нове завдання.

«Гарбуз із секретом»-23 (2018)

Товариство чистих… А далі люди, яким за 40, точно можуть продовжити назву твору, а хто молодший – переконані, знайде у Google. А ще їхні «родичі» – ті, що з’являються з… Як співається у пісні Святослава Вакарчука: «Така як ти, буває раз на все життя…» Або ще їх кріплять до… предмета... – людину, яка ним користується, Микола Гнатюк у своїй пісні назвав богом.

А ось цей чоловік, чию світлину ми заховали у гарбузі, по-особливому розправився з їхніми «родичками» і став богом, тобто найсильнішим у світі, 18 років тому в Країні кенгуру і кроликів. Його вікторія справді була блискучою.

То чиє фото ми заховали
у гарбузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 17 червня тільки у вигляді sms-повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «М’яч», «Три гвоздики», «Халат»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох.

А ще спеціальний приз – 150 гривень – отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну [email protected] найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

До зустрічі!

 

Грицько ГАРБУЗ​

Telegram Channel