Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Щоб ми так жили, як наші митники!

Фото 24tv.ua.

Щоб ми так жили, як наші митники!

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Поки Полторак мріє – Заброварна купує

Ось що можна придбати на «чесну українську зарплату»

Начальниця відділу митного оформлення пункту «Рава-Руська» Львівської митниці ДФС Олеся Заброварна (на фото) після відкриття щодо неї кримінального провадження вказала в декларації про мамину машину і 9 об’єктів нерухомості.

У 2017-му вона задекларувала майже 1,5 млн гривень готівки. Причому офіційний дохід родини становила лише її зарплатня, повідомляє Bihus.Info. 4 січня проти Олесі Заброварної порушили кримінальне провадження за надання недостовірних відомостей. У своїх деклараціях за 2015 – 2016 роки жінка не вказала, що володіє 1/3 будинку площею 386 кв. м і 515-метровим нежитловим приміщенням у Львові.

У декларацію за 2017-й Заброварна вже вписала обидва об’єкти. Також вона довнесла гаража площею

34 кв. м і згадала, що її чоловік володіє 303-метровим нежитловим приміщенням і 5 коморами загальною площею 91 кв. м. Працівниця митниці додала, що вже 5 років користується автомобілем Audi Q5, записаним на її 67-річну матір Лідію Дорош.

Чоловік Олесі Заброварної Олег у 2014-му теж став власником новенького Mercedes-Benz. Така покупка обійшлася йому у понад $75 тис. А на 74-літню свекруху Марію Заброварну 20 березня 2018 року оформили Rolls-Royce Wraith. За такі автівки на вторинному ринку просять $350 тис.

У травні 2018-го у доньки Заброварної Богдани з’явився Porsche Cayenne вартістю близько 5 млн грн. Наприкінці 2017 року вона також придбала київську квартиру площею 173 кв. м в елітному житловому комплексі «Бульвар фонтанів». Ціни на такі помешкання стартують від 11 млн грн.

Сама Олеся Заброварна володіє 450-метровим будинком у Львові, а її чоловік – трьома квартирами площею 198, 183 і 104 кв. м. 

До речі, цими днями Кабінет Міністрів України схвалив план боротьби з контрабандою – хочуть додатково залучити в бюджет до 100 мільярдів гривень. Невже Олесі Заброварній доведеться відкласти ремонт у своїй новенькій елітній квартирі?

 

Пряма мова

Степан ПОЛТОРАК, міністр оборони України, розмірковує, куди можна було б витратити додаткових 100 мільярдів гривень від перекриття контрабанди на митниці:

 

 Цих грошей нам би вистачило, щоб купити п’ять дивізіонів систем протиповітряної оборони і повністю закрити кордон із Росією.

 

Захара Беркута зіграє зірка «Термінатора»

 

 Американський актор Роберт Патрік, найбільш відомий за стрічкою «Термінатор 2: Судний день», завітав до України, щоб знятися в історичному фільмі «Захар Беркут» за однойменною повістю Івана Франка (на фото)

59-річна кінозірка вже викладає у своєму Instagram фото мальовничих Карпат та Львова. Як повідомляється на сторінці фільму у «Фейсбук», режисерами стрічки стали Ахтем Сеітаблаєв, який зняв «Кіборгів», та його американський колега Джон Вінн. Роберт Патрік зіграє самого Захара Беркута. Також у картині побачимо ще кількох закордонних акторів.

 

Народився у поїзді – подарують безкоштовний проїзд на 25 років

Поява на світ дитини призвела до призупинення руху потягів між станціями «Шарль де Голль» та «Насьйон» у Парижі

 

 Матір та новонародженого малюка доставили в найближчу лікарню. Породілля та її син почуваються добре.

Керівництво мережі потягів привітало молоду маму з народженням дитини та оголосило, що дарує малому безкоштовне користування потягами мережі RER, поки йому не виповниться 25 років.

 

Не Дніпропетровщина, а Січеславщина!

Профільний комітет Верховної Ради підтримав пропозицію перейменування Дніпропетровської області у Січеславську, а Кіровоградської – у Кропивницьку

Нова назва має нагадувати про славне козацьке минуле краю. Історики зазначають, що на території області свого часу існувало 5 із 8 козацьких січей. У Микитинській Січі у 1648 році Богдана Хмельницького було обрано гетьманом Війська Запорозького.

Нагадаємо, що майже тисяча населених пунктів і близько 52 тисяч площ та вулиць були перейменовані в Україні в рамках Закону про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного тоталітарних режимів.

 

Дитина розбила скульптуру Афродіти за 132 тисячі доларів

Тепер гроші вимагають у її батьків

 

 У приміщення Громадського центру американського міста Оверленд-Парк п’ятирічний хлопчик прийшов із мамою, однак відбіг від неї, щоб погратися з іншими дітьми. Його зацікавила скульптура Афродіти і він вирішив залізти на постамент. Коли бешкетник схопився за груди статуї, конструкція не витримала та розбилася при падінні.

Афродіту створив сучасний скульптор Білл Лайонс, вона виконана із елементів скла і дзеркал. Митець зазначив, що творіння не підлягає заміні або відновленню, і він не зможе її продати, а також оцінив свою богиню у 132 тисячі доларів.

Через кілька днів мама хлопчика отримала повідомлення зі страхової компанії з проханням компенсувати збитки. «Дивитися за неповнолітньою дитиною – ваша пряма відповідальність», – написали страховики. Жінка обурена і відмовляється платити: «І подумати не могла, що коли ти приходиш у місце, куди запрошені діти, то маєш турбуватися про те, щоб скульптура за $132 тисячі не впала на твого малюка».

 

Гігантський пітон проковтнув людину

Семиметровий плазун убив та з’їв жінку в Індонезії

 

 Хоча такі випадки тут є надзвичайно рідкісними, проте цей – уже другий за рік. 54-річна Ва Тіба зникла під час роботи в саду. Місцеві жителі організували пошуки. Знайшли її сандалі і мачете, а за 30 метрів лежав гігантський пітон із роздутим животом. «Мешканці запідозрили, що змія могла проковтнути зниклу жінку, тому вони вбили її, – розповів в інтерв’ю агенції AFP начальник місцевої поліції пан Хамка. – Коли розрізали живіт, то знайшли всередині людське тіло». Воно було майже не ушкодженим. Справа в тому, що пітони спочатку душать свою жертву, а потім ковтають її повністю.

Telegram Channel